sunnuntai 28. elokuuta 2011

Nelostie

Vuoksenniskan Nuorisoseuran ja Irti-teatterin yhteistuotanto Nelostie esitettiin Imatran Asemapaikan keaäteatterissa. Näytelmä on Ari Wahlstenin ja Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaus Sami Sivosen.

Esitys kertoo Nelostien 40-vuotisen historian. Hangosta Utsjoelle (Jäämerelle). Samalla käytiin läpi monenlaista suomalaista elämänmenoa ja asfalttimiesten arkea. Nuorisoteatterista oli kyse. Meno oli hulvatonta, nuorekasta ja välillä raisua. Mutta ei missään nimessä yliampuvaa tai ylinäyteltyä. Kun alkuun päästiin ryhmän kymppi, Lauri Haltsonen ja erityisesti van Adelcreuzia näytellyt Antto Hinkkanen pääsevät todelliseen draiviin. Hinkkasen näyttelijäsuoritus ja heittäytyminen oli ainutlaatuista. Teatterielämä saa tästä herrasta mitään pelkäämättömän työmyyrän. Ryypättiin, tehtiin tietä ja taas ryypättiin. Vuosikymmenet kuluivat ja miesten arkea, elämää ja usein myös hermoja koeteltiin. Nautittavasti ja oivaltaen tanssitytöt humahtivat lavalle. Milloin EM-juoksijoina, hiirinä tai tuonen hahmoina. Puolivälin jälkeen saatiin iloinen naisduunarikin kehiin, kun nauravainen Pirjo Arponen pyrähti joukkoon. Hän oli myös oiva laulaja.

Kaksi ja puolituntinen räväytys oli silkkaa energiaa. Toivoisi ammattinäyttelijöiden näkevän tällaista nuorten tekemisen riemua, vaikka kyse oli kauden viimeisestä esityksestä. Loputon viina (veden) kittaaminen huipentui hauskasti viimeiseen, oikean vodkapullon korkkaamisen. Kaikessa näki nuorten hyvän yhteishengen ja helpotuksen pitkän keaärupeaman päättymisestä. Tällaista lisää ja eri puolille Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti