tiistai 16. elokuuta 2011

Tori Amos: Under the pink

Tällä kerralla tämä kirjoitus on vain naisille. Miehet älkööt vaivautuko ! Teille on kyllä kaikki muu musa-arvostelu ja kommentointi.

Tämä levy on hengästyttävän hyvä. Tori on herkkä, vauhdikas ja energinen kuten aina, mutta tässä on hyvät taustat ja saundit. Oikein vahvaa ja lyyristä, kuten Pohjolan ylpeys Eva Dahlgren. Myös Kate Bush tulee mieleen. Kritisoin viime kesänä Tori Amosin soolokeikkaa Porissa. Tässä on taustat kunnossa. Musiikki on leveämpää ja monipuolisempaa. Hienoja ovat myös Torin sävellytkset. Olisi mielenkiintoista kuulla hänen musiikkiaan jonkin ison orkesterin sovittamana ja esittämänä. Hieman irkkumainen ote joskus puuduttaa, mutta pian rämähtää. Tori mainostaa Bösendorferia, eikä suotta, sehän soi mahtavasti. Tykkään myös George Porter Jr:n basson saundeista. Pretty Good Year, God, the Waitress, Cornflake Girl syöpyivät lähtemättömästi korvaani. Nyt kun pääsin lueskelemaan biisien sanoituksia, koko homma parani monta astetta. Sanat ja sävelet ovat Tori Amosin ehtymättömästä lähteestä. Tämä on takuulla voimaannuttavaa musaa erityisesti naisille. Yhdellä sanalla: Hienoa !

Tori on myös keikalla Helsingissä 28.syyskuuta, jossa toivon mukaan on myös rummut, basso ja jonkinlainen viuluosasto.

(Ja jos suitsutan tätä levyä toisen kerran, se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että pidän niin monesta musasta, että sekoan laskuista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti