tiistai 16. elokuuta 2011

Opas viimeisen lomapäivän viettoon

Usein viimeinen lomapäivä menee harakoille. Syynä on alkanut työelämän paine. Ihminen tuntee epävarmuutta ja varustautuu tulevaan. Samaa tekee näyttelijä valmistautuessaan ensi-iltaan. Olen kerännyt muutamia ohjeita, joilla viimeinen lomapäivä tuntuu lomalta. Ei tarvitse pyöriä hermokimppuna olohuoneessa ja pilata kanssaeläjien (jos sellainen sattuu olemaan) päivää.

1. Helpoin tapa on fyysinen rasitus. Päivän ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi punttisalilla energiajuomien juominen. Noo, vitsi, vitsi ! Siis tehokasta kuntoilua ja lepoa väliin. Aamulla puolen tunnin lenkki. Päälle suihku ja aamiainen. Sitten pyöräilyä Wigrenin makkaratehtaalle tai Prismaan (jokaisella on kyllä joku oma wigreeninsä lähitienoolla. Meikäläistä on kyllä lykästänyt, kun lähiruokaa tuottaa hyvä makkaratehdäs). Lounaan valmistaminen. Puolen tunnin kävelyretki lähimaastoon. Lounas ja päiväunet. Pyörällä uimahalliin tai kuntosalille. Siellä reilu puolen tunnin uinti tai kuntopiiri. Iltapäiväkahvi paikan päällä. Pyöräily kotiin. Vastenmielisiä kotitöitä, imurointia, pölyjen pyyhintää, mattojen tamppausta tai pesua, lattianpesua, verhojen tai liinavaatteiden vaihtoa. Kevyt illallinen. Joku penkkiurheilutapahtuma. Sinne taas pyörällä ja takaisin. Futista, pesistä tai koripalloa. Tai vaikka jääkiekkoa. Iltapala. Iltajumppa. Illan päätteeksi Tv:n tuijottelua(yleensä on niin väsynyt, ettei tajua ohjelmista mitään). Sänky tuntuu aivan autuaalta ja uni tulee helposti.

2. Koska kaikki kuukauden lehdet ovat kasassa jossakin nurkassa, voit alkaa saksimaan irti uusia työpaikkalimoituksia. Niistä tulee mojova pino. Sitten otetaan jokainen ilmoitus erikseen ja kirjoitetaan työpaikkahakemus. Kun kaikki hakenukset on kirjoitettu, tulee voimakas olo. Niitä ei tietenkään lähetetä vaan hehkutetaan, miten kivaa on olla uudessa työpaikassa, jossa kaikki on paremmin. Tätä kestää vajaan tunnin. Sen jälkeen mieli kääntyy ja alkaa miettimään muutosta. Hetken kuluttua alkaa suorastaan kaipaamaan omaa tuttua työpaikkaa, sen rutiineja ja kivoja työkavereita. Keljuimmatkin työkaverit tuntuvat ihan mukiinmeneviltä. Ilolla pomppaa aamulla ylös ja työpaikalle. Lopultakin pääsee kertomaan kaikille, mitä kivaa on tullut tehtyä ja kaikki näyttävät kuuntelevan (sehän on optinen harha).

3. Otetaan esille lista, joka kirjoitettiin lomaa ennen. Siis, lomalla tehtävät asiat ! Huomaat heti, että puolet on suorittamatta. Ei muuta kun hikoilemaan. Helposti käy niin, että vastenmielisimmät hommat on tekemättä. Teet ne siis tänään. Se toki ottaa päähän aivan valtavasti, mutta eipä tule työasiat mieleen ärräpäitä lukiessa. Kun vielä huomaat, ettei jääkaapissa ole juurikaan mitään ja pussinpohja ammottaa tyhjyyttään, kiroat koko loma-ajan. Minne ne kaikki rahatkin ovat hävinneet ? Itseripityksen seurauksena alat haaveilemaan uudesta tilipäivästä ja työhön paluukin tuntuu ihan mukavalta.

4. Lainaat kaverilta pari satasta ja päätät mennä Rahiksen pelaamoon. Kaikki viimeisen kortin varaan. Ensi pelaat eri pelejä pienin panoksin. Voittoja tulee tipottain, mutta olet hieman tappiolla. Sitten päätät riskeerata lisää ja korotat panoksia. Sama jatkuu. Puolet rahoista on jo mennyt kansanterveydelle. Päätät jatkaa vielä hetken, mutta sitten teet täyskäännöksen. Marssit ulos pelisalista ja ostat jäätelötötterön. Saat hetkellisen hurmion ja tunnet hallitsevasi elämää. Pelaamisen addiktio on tipotiessään. Olet vahva ja itsenäinen. Elämä on edessä. Taskussasi on vielä muutama kymppi. Annat vitosen katusoittajalle ja lähdet kotiin. Nautit täysin siemauksi itsestäsi ja soittelet työkaverille. Hienosti menee ja mikä ettei. Huomenna nähdään. Olet elämäsi sankari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti