keskiviikko 24. elokuuta 2011

Takuukesäsää

VR on alkanut maksamaan korvauksia matkustajille, jotka myöhästyvät töistä tms. junien myöhästelyjen takia. Nyt ilmatieteenlaitos on vastannut haasteeseen ja kehittänyt vähän vastaavalaisen kompensaation. Mikäli sääennustukset pettävät ja tietty määrä ihmisiä (muistaakseni 20 % eli miljoona) on tyytymättömiä säähän, sääennustajat ennustavat ylimääräisen lämpimän viikonlopun. Ensimmäinen takuukesäsää tulee ensi viikonloppuna. Aurinko paistaa ja lämpö lähenee hellelukemia. Kuin parhaalla heinäkuun helteellä. Tämä on uutta, mutta hieno vastaantulo sääihmisiltä.

Nyt kannattaa hakea shortsit, aurinkolasit ja hihattomat paidat naftaliinista ja nautiskella vielä kesän viimeisestä auringonotosta läheisellä biitsillä. Sen jälkeen energinen terassikierros ja lopuksi vielä vaikka tutuksi tullut yöpihapartygrillifiesta naapurien kanssa. Talvella saa taas jurottaa. Hei nyt on kesä ja ensimmäinen ilmatieteenlaitoksen ylimääräinen helleviikonloppu! Eiköhän nautita siitä ja jos vaikka illan aikana kainaloon eksyy punahuulinen blondi (siis miehen näkökulmasta, mutta naisen kannalta varmaan sitten mustaviiksinen adonis) niin elämä on mallillaan.

Ensireaktiot kertovat että kiinnostus ilmatieteenlaitoksen sääennustuksia kohtaan on lisääntynyt dramaattisesti ja palaute on ollut lähes poikkeuksetta myönteistä. Nyt samanlaisia vetoja odotetaan muiltakin valtion laitoksilta kuten Finnair, kalatalouden tutkimuslaitos, poliisi, puolustusvoimat ja Suomen Pankki, verohallitus, Kela, Liikennevirasto jne.

2 kommenttia:

  1. Tulipa taas päivän hymähtelyt hynähdeltyä kun sun juttuja luki. Thanks :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos olivat positiivisia

    VastaaPoista