perjantai 12. elokuuta 2011

Lohta uunissa

Viime aikoina norjalaista lohta ei ole myyty kovinkaan halpaan hintaa. Nyt K-market näyttää myyvän lohta alle kuude euron kilo. Vitsi on siinä, että fileet ovat kahden kilon painoisia. Tietysti kalan voi leikata kahtia ja pakastaa toisen puolen.

Ostetaan noin kiloinen lohifile, 1 kg perunoita, 2 dl kermaa, sitruuna, 100gr juustoraastetta, desi majoneesia, tilliä, voita.

Ladotaan perunaviipaleet voidellun uunivuokan pohjalle tiiviisti. Merisuolaa päälle. Muutama voinokare päälle. Paistetaan parikymmentä minuuttia. Sitten lohifile laitetaan perunoiden päälle. Lohen pinnalle suolaa, pippuria ja sitruunamehua ja puolet kermasta. Laitetaan uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Sinä aikana sekoitetaan loppu kerma, juustoraaste ja majoneesi, suolaa, tilliä ja pippuria. Kaadetaan kalan päälle ja paistetaaan 10-15minuuttia. Otetaan uunista ja koristellaan tuoreella tillillä.

Vielä helpompi vaihtoehto ja ehkä parempikin on keitää perunat tillivedessä. Joka tapauksessa hyvää ruokaa, kansa nauttii ja kiitosta satelee. Mitä muuta kokki voi toivoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti