torstai 4. elokuuta 2011

Taiteiden yö

Tapahtumia on valtavast samaan aikaan. Kaiken lisäksi kiinnostavia tapahtumia. Tämä voisi olla heinäkuussa, jolloin ohjelmaa pystyisi seuraamaan pikkutunnelle. Nyt työssäkäyvä joutuvat luovuttamaan aiemmin. Itse kuulun tähän lomalaisten yhä pienenevään eliittijoukkoon. Kuitenkin kova kuntosalitreeni ja pyöräily veivät mehet miehestä ja jo iltamyöhällä alkoi tulla uni silmään. Ehdin kuitenkin näkemään ja kokemaan seraavan kattauksen aikavälillä 18.00 - 23.00

Akateemisessa kirjakaupassa kirjailija Päivi Alasalmi kertoi kirjastaan Loistava yksinhuoltajuus ja Matti Wiberg kirjastaan Politiikan sanakirja. Molemmat kiinnostavia läpivalaisuja. Klubilla improvisaatioryhmä Uusi kattaus improili vanhaan tyyliin. Pikilinnan siaäpihalla Tampere Chamber soitteli rakkauslauluja Kreislerista, Kuulaan ja Lehtiseen. Oikein nautinnollinen saundi, koska bändi veteli porttikongissa ja yleisö kuunteli pihalla. Raatihuoneen rappusilla Roseiran tytöt vääntelivät itseään ja sinisiä sulkiaan rumpuryhmän säestyksellä. Paapassa jenkkiläinen trumpetisti Ted Curson (soittanut joka vuosi Porissa) veteli makoisasti paikallisen kvintetin kanssa. Tallipihalla Azucarin tanssijat ja Flamman tulinaiset vetivät sambaa. Valon sisäpihalla (siis minun työkaikkani sisäpihalla) elokuvakero Monroe esitti lyhytfilmejä. Suomalaisessa kirjakaupassa Alivaltiosihteeri luki uusinta Virallista kirjaansa ja ihan nauratti. Finaalina ostin ranskalaiselta torilta (ex- Keskustori) ranskalaisia juustoja (Roquefort, Brie, Strong Eve ja St. Marcellin) hintaan 16 euroa (ei paha).

Kaikenkaikkiaan hieno kokonaisuus ja yllärinä Mr. Pori Ted Curson ja taustabändinä tutut kitaraa ja bassoa soitteleva pari. Porukkaa oli paljon vaikka Hesan taiden yössä on kymmenen kertaa enemmän väkeä eli ihan sikana. Tulin yhdentoista bussilla kotiin ja olin silminnähden väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti