keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Viestintäviraston ohjeet

Aina avulias viestintävirasto on antanut ohjeet, miten otetaan oikella tavalla vastaan joululahjat. Siinähän meillä suomalaisilla on paljon opittavaa. Eurooppalaiset ovat hyviä vastaanottamaan lahjoja, samoin aasialaiset, afrikkaliset ja oseanialaiset. Esimerkkiä ovat antaneet myös presidentti Niinistö ja puoliso Jenni Haukio. Jotta kaikki kansalaiset tekisivät tässä asiassa parhaansa, viestintävirasto on antanut hyvän käytöksen ohjeet. Julkaisemme nyt tiivistelmän tästä mittavasta ohjeistuksesta:

1. Pese kädet ennen joululahojen jakotilaisuutta. Oikein on myös pestä jalat, jos olet tullut jostain sieltä suunnalta.

2. Laita jollakin tavoin paremmat vaatteet päälle, juhlapuku on oikein hyvä vaihtoehto.

3. Pese hampaat ennen jakotilaisuutta. Jos hengityksesi haisee pahalta, osta Listerineä (tämä sisältää tuotemainontaa) tai jotain muuta suuvettä (ei sisällä tuotemainontaa).

4. Ota positiivinen asenne lahjanjakotilaisuuteen. Jos saat viidettä kertaa kalsarit, solmion ja Päätalon kirjan, sano vilpittömästi yllättyneesi ainutlaatuisesta lahjasta.

5. Jos lahjasi ovat samat yöpuku, kylpytakki ja keittokirja, kerro miten kovasti olet odottanut juuri näitä lahjoja.

6. Joskus käy niin, että huomaat käyttäneesi 500 € lahjoihin ja puolisosi 50 €. Älä jätä erohakemusta maistraattiin, vaan keskustele asiallisesti avioliiton uusista mahdollisuuksista avioliittoneuvojan välityksellä.

7. Mikäli puoliso on sammunut jo ennen lahjojen jakoa, raskaan jouluroan jälkeen, kerro muulle juhlaväelle, miten raskaassa vuorotyössä puolisosi on raatanut viime viikot ja tehnyt siinä sivussa maukkaat joulutortut.

8. Vaikein tilanne on tietysti se, että joulupukki on tullut kylään, mutta lahjat ovat jääneet lähipubiin. Ota silloin esiin joululaulukirja ja ilahduta jouluvieraita, lapsia ja vanhuksia mukavilla joululauluilla.

9. Joskus käy niin, että perheen nuori väki pettyy. Pukin kontissa ei ole ollut Yesbox kuutosta, kännykkää, aipädiä, mopoautoa tai viidensadan eken seteliä. Silloin kannattaa jouda jouluglögi, punkku, valkkari ja konjakki mahdollisimman nopeasti. Nuoriso siirtyy pian omaan huoneeseen ja viestittää facebookiin kavereille tapahtumien kulun. Ei hätää, koska muillakin on samanlaiset viestit. Sitäpaitsi tietsikassa on valtaisa määrä pelejä, verkkopelejä ja kaikenlaista laitonta musaa. Sen parissa nuoriso viihtyy. Kyllä se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti