torstai 26. joulukuuta 2013

10 syytä matkustaa Roomaan




1. Kaikki tiet vievät Roomaan. Jos lähdet Vaikka Jyväskylästä Konkinkankaalle (Konginkangas), kuljettuasi aikasi olet Roomassa. Ei siis kannata pyristellä vastaan. Tänne ne tiet johtavat ja sillä sipuli.

2. Rooma on ikuinen kaupunki. Monet meistä havittelevat taivaspaikka tai paratiisia. Se on turhaa. Rooma on ikuinen kaupunki. Se on ollut aina ja tulee olemaan. Täällä viini virtaa ja kaupat ovat auki aina.

3. Pizza. Joka nurkalla on pizzeria. Jos meillä Suomessa parhaimmissakin kaupungeissa on kymmenen pizzeriaa, joista yksi on italialainen ja kahdeksan turkkilaista, täällä yhdessä korttelissa on kymmen italialaista pizzeriaa. Muutakin ruokaa saa tilata, mutta ulkomaalainen ei ymmärrä vierasmaalaisia ruokien nimiä. On helpompi ottaa varman päälle ja tilata pizzaa.

3. Pasta. Suomalaisten suosikkiruoka on spagetti, makaroni, lasagne jne. Täällä syödään aina ruoan yhteydessä pastaa. Siis juuri sitä samaa, josta meikäläiset tykkää. Suurin nautinto on syödä ensin pastaa ja sitten jotain muuta (pizzaa).

4. Vaatekaupat. Jos jotain on kasapäin, niin vaatekauppoja. Muoti on ihan viimeisen päälle roomalaista. Miljoonasta vaatekaupasta löytyy jokaiselle sopivaa. Rahasta ei kannata välittää, sehän on vain vaihdon väline. Osta heti käteisellä tärkeimmät ja luottokortilla loput. Kotona on mukava kertoa työkavereille ja naapureille, että ostin tämän Roomasta.

5. Aistillisuus. Roomalaiset osaavat laittaa itsensä aistilliseksi. Ei puhettakaan toppatakeista tai villapipoista. Muodot pitää näkyä ja meikit myös. Vauvasta vaariin (ja kaikki siltä väliltä) ymmärtävät näyttää hyvännäköisiltä. Miksikö ? Elämän tarkoitus on löytää se oikea. Kun sen on löytänyt voi näyttää ihan miltä haluaa. Aistikkaimmat vaatteet ovat muuten juuri nyt toppatakit ja pipot.

6. Matkailunähtävyydet. Missä muussa kaupungissa voi nähdä kaikki Rooman nähtävyydet kävelyetäisyydeltä. Ainoastaan Roomassa. Jokaiselle päivälle löytyy joku museo, palatsi, pylväikkö, suihkulähde, patsas,vatikaani, kolosseumi, jota voi ihmetellä miljoonan turistin kanssa. Kannattaa ottaa kamera mukaan, sillä kukaan ei usko muuten.

7. Kirkot. Rooma on uskonnon kaupunki. Jokasella kummulla on oma kirkko. Kirkot ovat katolisia ja oikein koreita. Roomalaiset ovat siis kovin uskonnollia tai olivat ennen tai siis olivat historiassa tai katoliset ovat uskonnollisia. Kirkoissa on paljon ihmisiä, sillä ihmisiähän turistitkin ovat. Kirkossa kannattaa sytyttää kynttilä. Se saattaa olla sähkökyntilä, mutta sekin on kynttilä. Samalla pitää laittaa muutama kolikko kirstuun, sillä niillä restauroidaan kirkkoja. Siinä onkin hommaa, sillä kirkkoja on ihan helve... valtavasti.

8. Liikenne. Roomassa on roomalainen liikenne. Se on vilkasta ja vaudikasta. Kannattaa ottaa rauhallisesti ellei ole kiire. Pääsääntö on, että kiireisemmät menevät ensin ja heitä väistetään. Liikennevalojakin käytetään ihan muuten vaan. Näyttää turvallisemmalta. Vasemmalta tai oikealta tulevalla on ajo-oikeus etuilla. Jalankulkijoilla on oikeus kävellä. Skoottereilla on oikeus ajaa mihin haluaa. Auton voi pysäköidä tielle tai tien varteen. Joskus autot on pysäköity kiinni toisiinsa. Pois pääsee tönimällä toisia tai nostamalla auton takaisin tielle. Siitä syystä Roomassa onkin poikkeuksellisen paljon smarteja ja mopoautoja (ja fiiatteja).

9. Mandariinit. Kaduilla kasvaa mahdariineja puissa. Meikäläinen ottaa ensi kerralla mukaan keittiörappuset, puulaatikon ja pitkävartiset puutarhasakset. Sitten laitan pudottamani mandariinit, appelsiinit, klementiinit ja sitruunat laatikoihin ja lähetän laivalla Suomeen. Myyn halvalla ja palaan uudelleen Roomaan. Muutaman kerran jälkeen jää sukanvarteen mukava summa rahaa ja perustan pizzeria. Myyn pizzoja halpaan hintaan ja elelen mukavasti. Muutaman vuoden jälkeen perustan vaateliikkeen ja myyn talvitakkeja halvalla. Rahaa kertyy mukavasti ja tulen vauraaksi. Perustan hajuvesiliikkeen ja muutan nimeni Dolce & Gabbanaksi. Sen jälkeen en tee muuta kuin kävelen Rooman katuja ja katselen mandariinipuita.

10. Jäätelö. Roomalainen jäätelö on hyvää. Se on niin hyvää, että sitä kannattaa syödä. Se on niin hyvää, että söisin sitä joka päivä. Se on niin hyvää, että söisin sitä aamupäivällä ja iltapäivällä. Se on niin hyvää, että voisin perustaa jäätelökioskin. Mutta viitaten edelliseen kohtaa, Dolce & Gabbana ei voi syödä Rooman kaduilla jätskiä, koska on niin kuuluisa. Joten syön vain jäätelöä kerran päivässä joka päivä kun olen Roomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti