maanantai 9. joulukuuta 2013

Tykkipannu

Nokkelasti parastettu pyttipannu kääntyy helposti tykkipannuksi. Tarvitaan keitettyjä perunoita, pari sipulia, suolakurkun viipaleita, kinkkua, lenkkiä tai lihaleikkelettä, pari kananmunaa, suolaa, pippuria ja öljyä. Tykki saadaan kolmanneksella habanero chilä, joka hienonnetaan perunapalojen ja sipulin sekaan.

Eli pienennetään sipuli paloiksi ja lisätään öljyiselle paistinpannulle. Lisätään keitetyt perunalohkot, habanero, kinkun tai makkaran palat ja kurkkupalat. Kypsennellään ja käännellään niin kauan, että perunat alkavat ruskistua. Lisätään suola ja pippuri. Lopuksi kaadetaan sekaan pari kananmunaa. Annetaan kananmunien kypsyä. Otetaan pois levyltä. Maistuu parhaalta suoraan pannulta. Kyytipojaksi maitoa tai jotain muuta, jolla sammutellaan paloja, nimittäin tulipaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti