sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ihmisten rankkaus

Perussuomalainen kansanedustaja Tom Packalen ehdotti, että Helsingin vuokratalojen asukkaat rankattaisiin eri kategorioihin 1 - 5, asumiskäyttäytymisen mukaan. Huonoimpaan luokkaan kuuluvat asutettaisiin hieman erilleen muista.

Ehdotus on kiinnostava. Jalostaisin tätä ehdotusta siten, että sitä pilotoitaisiin ensin eduskunnassa. Kansanedustajat luokiteltaisiin sivistyksen, käyttäytymisen ja mielipiteiden mukaan. Parhaimpaan ryhmään pääsisivät hyvin käyttäytyvät, korkean sivistystason ja hyvän käytöksen omaavat kansanedustajat. Heikoimpaan ryhmään laitettaisiin levottomasti käyttäytyvät, höpöhöpöä puhuvat kansanedustajat. Heidät sijoitettaisiin mahdollisimman kauas sivistyneistä kansanedustajista, ettei tauti tartu. Kenties eri rakennukseen.

Pieni pulma on tietysti valintatapa. Ehdotan, että valinta tapahtuisi puoliksi kansan äänestyksenä ja puoliksi tuomariäänin. Kansa voisi äänestää online telkussa heti vaalien jälkeen ja sen jälkeen kerran vuodessa. Tuomariäänet tulisivat samana päivänä korkea-arvoiselta tuomaristolta. Tuomaristossa olisivat maamme valovoimaisimmat ja sivistyneimmät ihmiset: Jari Sarasvuo, Lenita Airisto, Matti Nykänen, Johanna Tukiainen, Tami Tamminen, Frederik ja Niko Saarela. Tämä äänestystapahan on ollut menestyksekäs mm. valittaessa euroviisuedustajia.

Näin sivistyneet kansanedustajat saisivat jakaa hyvää kansalle ja häiriköt olisivat riittävän kaukana eristyksistä. Demokraattisella valinnalla valitut kategoriat osoittaisivat kaikelle kansalle sopivan käyttäytymismallia. Siksi Tom Packalenin ehdotus on hyvinkin kannatettava. Kansanedustajista saatujen kokemustan pohjalta koko kansa voitaisiin jakaa omiin luokkiinsa ja asuttaa eri puolille maatamme. Rikolliset Kainuun erämaahan, alkkarit Saimaan saariin ilman venettä, bätre folk oolantiin, tavikset Keski-Suomeen ja pohjanmaalle, duunarit Etelä -Karjalaan, yrittäjät Espooseen ja rikkaat Kauniaisiin. Melkein kuin nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti