maanantai 23. joulukuuta 2013

Rooman toreilla


Tänään oli ohjelmassa toripäivä. Hyppäsimme siksi bussiin ja suuntana oli Campo di Fiori. Se löytyikin helposti. Torilla oli kukkien lisäksi pastaa, öljyä, balsamicoa, mausteita, vihanneksia ja kasviksia. Kansaa oli totutun paljon liikkeellä. Pienen kävelymatkan jälkeen löysimme myös toisen torin. Piazza Navone on joulutori. Iso tori muistutti enemmän vapputoria ilmapalloineen, karuselleineen ja kaikenlaisine herkkuineen. Voit ampua tai vetää narusta pehmolelun tai joululahjan. Jouluaiheisia pienoisesineitä oli myynnissä joka kolmannessa myyntipisteessä. Nämä puusta veistetyt ja klassisilla väreillä maalatut esineet olivat jouluisia jeesuksia, joosefeita, marioita ja aaseja. Sormenpäänkokoiset henkilöt maksoivat vain vitosen kappale, mutta isommat sormen korkuiset maksoivat pari-kolmekymppiä. Taikurihauskuuttajat tekivät temppuja ja yleisöä oli pilvinpimein seuraamassa showta. Toisaalla sekalainen romanialaisorkka soitteli mustalaisjazzsäveliä.

Parasta näillä toreilla oli kuitenkin pilvettömätä taivaalta porottava aurinko. Pakko oli mennä terassille ja nautiskella kylmää olutta auringon grillatessa ihoa. Kaupungin parhaassa zoomauspaikassa huurteinen maksoi peräti 9 euroa. Mutta maisemat olivat Rooman huippua ja väkeä lappasi kateellisena ohi.

Kansa on ilmeisesti nostanut pankkiautomaateista kaikki rahat, koska emme saaneet kahdesta paikasta mitään. Korteilla pystyy toimimaan ihan hyvin. Kotikulmilla kävimme herkkukaupassa. Siellä on tarjolla kaikenlaista hyvää ja kalleista pastoista, suklaista ja juomista, teehen pateisiin ja kaikenlaisiin säilykkeisiin. Täkäläinen herkkukauppa tarjoaa myös erilaisia suupaloja ja kahvia baaritiskiltä. Kun kaikenlaisia herkkuja on kaksi kerrosta pullollaan, menee meikäläisen pää sekaisin ja lompakosta on pidettävä kiinni.

Eilen illalla satuimme löytämään kivan paikan lähiseudun sivukadulta. Täpötäynnä hieman yli parikymppisiä nuoria. Aivan pieni bistro, mutta täynnä väkeä sekä ulkona että sisällä. Pöytävaraus pantiin listalle ja pian saimme ruokailupöydän. Rento paika, jossa oli hyvä ja moderni ruoka. Ja mahtava pörinä koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti