maanantai 23. joulukuuta 2013

Suomen tuhmimmat kaupungit

Näin joulun alla on keltainen lehdistö selvitellyt tuhmia paikkakuntia. Ne ovat paikkakuntia, joissa ihmiset saavat miinuspisteitä tontuilta ja sen seurauksena vähiten lahjoja joulupukilta. Kärjessä on tietysti Helsinki. Toisena Kemi ja kolmantena Turku. Nämä paikkakunnat joulupukki kiertää kaukaa eikä tule kysymään edes "onko täällä kilttejä lapsia". Eihän niitä ole. Suurimpien kaupunkien joukosta Vantaa on seitsemäs. Kotikaupunki Manse on neljäskymmenes seitsemäs. Meillä on tietysti iloinen asia, että pukki tulee. Muttei pukki ehdi tamperelaisperheissäkään piipahtaa kuin katoavan minuutin, mutta parempi sekin kuin hesalaisten kohtalo. Siellähän isät ja äidit joutuvat toteamaan, ettei pukki nyt ehtinyt, lunta ei ole satanut, joten pukki ei ole päässyt reellä perille tai olettekos te olleet sittenkään kilttejä.

Mitä tästä voimme oppia.

1. Älä usko joulupukkiin, jos elät Helsingissä, Kemissä tai Turussa.

2. Hommaa omat joulupukinkuteet ja uhmaa kohtaloa. Jaa lahjat lapsille ja ota se riski, että lapset huomaavat ruudulliset sukkasi tai rannekellosi. Voit onnistua ja homma menee putkeen. Toinen vaihtoehto on karumpi. Laspset eivät enää koskaan usko joulupukkiin, he syrjäytyvät, kiusaavat toisia lapsia ja tulevat aikuisena yrittäjiksi.

3. Vietä köyhien joulua. Mene leipäjonoon, panttaa lapset rikkaaseen perheeseen ja jätä metsästä hankkimasi kuusi talosi naapurin ovennurkkaan. Tarjoudu lähitienoon joulupukiksi ja osta joulupukkikorvauksilla koko perheen etelän loma. Vietä hikinen rantaloma Kanarialla ja unohda koko joulu. Kyllä lapset unohtavat maatessaan biitsillä kokemansa vääryydet.

4. Rakenna uudenvuoden ilotulitteista ja kaupan lannoitteista oikea raketti. Ammu se kuumatkalle Marsiin. Vietä joulu avaruudessa. Vietät seuraavatkin joulut avaruudessa. Kenties saatte joulutervehdyksiä muistutuksena muiden viettämästä juhlasta. Muista, että tekemäsi valinta on ainutlaatuinen ja itse asiassa osa maailmanhistoriaa. Toisin sanoen jotain aivan muuta kuin tavisten joulunvietto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti