Tässä kalaseljanka, joka on jalostettu välimerelliseksi.
Ostetaan lohifileen roippeet eli päät ja pyrstö. Samalla tulee maukasta kalalihaa.
Kaksi sipulia
1 chilipalko
Kymmenen oliivia (vihreitä, kivettömiä, mielellään vähän laadukkaampia)
1 Teelusikallinen kapriksia
200 gr pussi pakaste katkarapuja ja simpukoita (löysin näitä Prisman pakastekaapista)
1 kalaliemikuutio
1/2 tillinippu
2rkl ketschuppia
2ltr vettä
Oliiviöljyä
2rkl vehnäjauhoja
Laita lohiroippeille merisuolaa. Lisää kalat litraan kiehuvaa vettä. Anna kiehua kymmenen minuuttia. Siivilöi liemi ja puhdista syötävät osat kalasta. Laita öljyä reilusti kattilaan. Pilko sipulit renkaiksi ja chili pieniksi paloiksi. Lisää ne kuumaan kattilaan. Anna ainesten pehmentyä ja kuullottua. Lisää joukkoon oliivit ja kapris ja vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen imeytyä kasviksiin. Lisää siivilöity kalan keitinliemi. Anna kiehua kymmenen minuuttia. Lisää kalapalat, katkaravut ja simpukat, hienonnettu tilli ja ketschuppi. Anna kiehua 10 minuuttia. Lopuksi lisää litra vettä ja kalaliemikuutio. Kiehauta keitto vielä kevyesti.
Liemi on hieman samea ja punertava. Maku tuo mieleen Välimeren kesäauringon. Tämä onkin eräänlainen pohjolan bouillabaisse. Kaveriksi sopii patonki, valkoviini tai kivennäisvesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti