maanantai 11. heinäkuuta 2011

Yuccapalmu ja Peikonlehti

Ilokseni ostin pari kasvia. Yukkapalmun ja Peikonlehden. Kasvivimma jatkuu. Joskus asunto on niin täynnä kasveja, että joku lihansyöjäkasvi syö minut nälkäänsä. Vallankumous syö lapsensa. Kasvit tekevät asunnon ja elämän rehevämmäksi. Laitoin orkidean toiseen ruukkuun. Ihmeekseni edeltävä ruukku oli täynnä muumaisiä kaarnanpaloja. Orgidean juuri oli lyhyt vihreä ja ympärillä kovia ilmajuuria. Olin hukassa. Laitoin multaa pohjalle ja tätä "pilkettä" päälle.

Olen toki niin huono vihwrpeukalo, että pari kasvia päätti päivänsä. Ei haittaa. Luulen, että se kuuluu asiaan. Nyt asunnossa on n. 29 kasvia ja lisää himoittaisi ostaa.

Niin, ja epäidenttiset kaksoset, tulilatva ja aloe vera, voivat paksusti. Tulilatva on pudottanut punaiset lehdet ja rehevöitynyt kuin vanha rouv... ja kaveri aloe vera uloittelee yhä pidemmälle. Tämä kaksikko on kovassa myötätuulessa.

3 kommenttia:

  1. Orkidea on maailman helpoin kasvi. Minun orkideani on kukkinut jo neljästi. Sitä pitää kylvettää kerran viikossa n. tunnin ajan, eli ruukku upotetaan haaleaan veteen. Multaa kasvi ei tarvitse (eikä se pidä mullasta). Välillä kasvi on näyttänyt kurjalta, mutta sieltä se on aina noussut. Niitä kukkavanoja ei pidä leikata, elleivät ne tyystin kuivu, niihin tulee uudestaan kukkia. Ruukun pitäisi olla läpinäkyvä, mutta pidän muovista ruukkua sellaisen isomman ruukun sisällä, jonne pääsee valoa. Et ehkä kaivannut ohjeita, mutta en malttanut olla niitä antamatta.

    VastaaPoista
  2. Neuvoo henkilö, jolla on se yksi orkidea ja kaksi anopinkieltä. Varsinainen viherpeukalo siis.

    VastaaPoista
  3. Ai, no sittenhän tämä meni persuuksille. Orkidea on valkeassa ruukussa, kun se ennen oli läpinäkyvässä. Ja multaa on pilkeen seassa. Toki laiton sen nurkasta ikkunalaudalle valoon. Yritän kylvettää kerran viikossa. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista