perjantai 1. heinäkuuta 2011

Currywursti

Hikeä pukkaa ja mitäs sitä valittamaan. Ruoka ei oikein maistu, mutta illalla kun viilenee, tulee suolaisennälkä. Ei hätää. Jokainen Saksassa vieraillut tietää Currywurstin. Mausteista ja suolaista.

Ne, jotka tykkäävät säveltää ruoanlaitossa, tässä oiva mahdollisuus. Periaate on yksinkertainen. Ohuiksi leikattuja makkarapaloja käristetään pannulla. Lisätään kastiketta ja lopuksi reilusti curry-maustetta. Annetaan kiehua hetki kasaan.

Ostetaan jotain hieman tulista kastiketta. Heinzilla on meksikolaista kastiketta tai curry mango kastiketta. Erilaisia tacokastikkeita tai salsoja voi käyttää hyvin. Jos on kaapissa ainoastaan tavallista ketchuppia, sekin käy.

K-kaupassa on Pirkka-sarjan makkaroita. Bratwursteja, buffalomakkaraa, krakovanmakkaraa, pekoninakkeja. Suosittelen jotain tällaista lihaisempaa ja maustetumpaa laatua kuin HK:n blöö tai nakit.

Peruspatonkia tai vaikka vehnäpaahtoleipää.

Vihreää salaattia

Tämä valmistuu kädenkäänteessä. Viipaloi makkarat ohuiksi paloiksi. Anna hetken käristyä. Lisää kastiketta, niin, että makkarapalat peittyvät. Lisää ainakin 1/2 rkl currymaustetta. Mutta tietysti maun mukaan. Anna saostua viisi-kymmen minuuttia. Sitten se on valmista.

Laita lisäkkeet tarjolle. Jokainen tekee oman lautasensa itse. Ja suolainen maistuu helteisen päivän päätteeksi. Juomaksi raikasta "mitävaan" janojuomaa. Saksalaiset juovat paljon pilsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti