sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Puuseppä

Asun kahdessa kerroksessa. Portaat ovat rakennusaikaiset. Siis jotain puristelevyä ja päällä huopaa. Siihen aikaan eli seiskytluvulla, se oli hyvä ratkaisu. Mutta nykyään auttamattoman ruma ja epäkäytännöllinen.

Halusin uudent portaat. Parkettini tekijä kävi katsomassa ja lupasi palata asiaan. Vuosi sitten. Löysin uuden puusepän, joka lupasi tehdä homman. Esitteli puuvaihtoehdot, kertoi hinnan ja lupasi vaihtaa vielä keittiön kuluneet leikkuulaudat. Annoin avaimet ja matkustin jazzaamaan Belgiaan.

Ilo oli suuri, kun palsain kotiin ja näin uudet, neutraalit tammiportaat. Samaa sukua kuin parketti. Leikkuulaudat olivat uudenkarheat. Tänään sain laskun ja avaimet. Alkuperäinen hinta piti kutinsa eikä leikkuulaudoista tullut lisämaksua. Näytin vielä kierossa olevaa saunanovea. Sovittiin, että palataan pian asiaan. Lasiovi pokinaan maksaa 109 euroa. Työ siihen päälle.

Olen onnenpekka. Hyvää ammattimiestä on vaikea löytää, mutta minua on onnistanut. Nyt nautin siitä ja omasta asunnostani. Ja tulevaisuudessa tehdään vielä paljon. Jos pussi kestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti