tiistai 12. heinäkuuta 2011

Potilastietojen urkinta

Uutiset kertovat, että Hartmannin sairaassa on urkittu/katsottu/selailtu lähes 200 potilaan tietoja. Tämä on tapahtunut puolitoista vuotta sitten ja rikostutkinta on kesken. Tilapäinen toimistosihteeri erotettiin tapauksen selvittyä. Tietosuojavaltuutetun mukaan tällaisia tapauksia tulee tietoon vuosittain noin satakunta.

Tyhmä uutisia seuraava kansalainen on ymmällään. Mikä tässä on se uutinen ? Mikä on se suuri rikos. Oletan, että lukuisat ihmiset ovat lukeneet minunkin potilastietoja. Mitä sitten ?
Mitä joku ihminen tekee minun potilastiedoillani. Ne ovat kovin tylsää luettavaa. Tirkistelijällä voi olla jännitystä kiinnijäämisestä, jos tämä on rikos. Mutta mikä tässä on rikollista, jos niitä tietoja ei ole käyttänyt muuten hyväkseen. Tirkistely vai ?

Hoh hoi ! Jos tappaa, pahoinpitelee, jos ajaa kännissä ja vammauttaa siviilin, jos huijaa yksityisen ihmisen rahat jne. Ne ovat minulle rikoksia. Niistä tulee vankeutta. Tietojen selailu on rikkomus, josta voisi saada sakkoja. Työpaikan menettäminen on sekin jo riittävä rangaistus. Onko tässä kyse uudenlaisen pehmoarvomaailman (ruotsalaisen) lanseeraamisesta ? En ymmärrä ! Ei yjummara !

2 kommenttia:

  1. Kiitos hienosta kommentista, ymmärtävä ja asiallinen kommenti. Nimeni on laitettu julkisuuteen varsinkin kun poliisitutkinta on kesken ja Haartmanin sairaala on leimannut minut rikolliseksi ennen kuin mitään on ehditty tutkia ennen kuin on hutkittu. Tunnukseni varastettiin. Toinen sihteeri mm. muutti tunnukseni vastaamaan lääkärin oikeuksia ja sain alistua osastonhoitajan kiusaamiseen. Kun tein asiasta numeron, muut alkoivat käyttää tunnuksiani. Nyt asia on lepäämässä oikeuskanslerilla. Lisäksi ylilääkäri Toivonen on itse lukenut potilasasiakirjojani salaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos rohkeasta esiintulosta. Toivottavasti asia selviää ja saatetaan todellisiin raameihin. Oma reaktioni tähän uutiseen oli se, että tässä on takana jotain muuta, mitä ei kerrottu. Siinämäärin pieneltä ja suurennellulta uutinen kuulosti. En kylläkään keksinyt mihin yritetään vaikuttaa ja miksi. Mutta jos tallaisia tapauksia on sata vuodessa, miksi tämä tapaus otettiin esiin ja miksi lyötiin rikollinen leima vaikka kerrottiin, että asia on edelleen tutkinnassa. Siihen pitäisi saada kommentti Ylen uutistoimitukselta.

    VastaaPoista