sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Irina

Olin katsomassa Tammerkosken Sillalla teltassa Irinaa. Irina Saari os. Lahtinen on Kauhajoelta. Lämppärinä oli biletysbändi Playa, jonka solistina Irina on ollut. Tuhat naista ei voi olla väärässä. Irina on vahva ja eloisa esiintyjä. Biisit tunnetaan ja ne koskettavat - naisia. Itsekin tunnistin joitakin radiosta kuultuja kappaleita. Mielenkiintoista on nähdä naisjoukon hoilaamassa tuttuja biisejä. Siinä on jotain voimaa ja yhteisyyttä. Samanlainen ilmiö näkyi viime kesän Porissa, kun Tori Amos sai naiset kyyneliin. Tunnelma oli teltan katossa ja väki ekstaasissa. Hyvä niin.

Valitettavasti en tunne Irinan kappaleita. Alkuaikojen tuotantoa on säveltänyt Apulannasta tuttu Toni Virtanen. Irinan biisit ovat koko lailla hyviä. Itselleni jäi mieleen Donnerin elokuvasta Mustaa valkoisella tuttu "Kielletyt käskyt", Kristiina Hautalan hitti vuodelta -68. Biisin tekijät ovat Mårtenson/Virtanen. Siis se kappale, jossa lauletaan, että " älä tallaa normikoita, älä syötä apinoita.... Muitakin tuttuja kappaleita kaikui, mutten jaksa enää muistaa mitä ne olivat. "Sä et antanu mulle mitään, Yhdeksän hyvää ja kymmenen..." Olen todella huono muistamaan biisien sanoja.

Lämppäri Playa, soitti kaikkien tuntemia cover-biisejä. Siis erinomainen klubibandi, jonka musiikki noudattaa linjaa vanhoja Bon Joveja sun muuta turvallista. Positiivisena yllärinä vedettiin Kings of Leonin hitti" Sex on fire".

Joka tapauksessa Irina menestys on vahva ja epäilemättä se jatkuu. Avoin ja rehellinen tyyli ei jätä ketään kylmäksi. Sitä tarvitsee suomalainen rock.

2 kommenttia:

  1. Hyvin huomioitu. Eräs vieressäsi hoilannut kaksikko oli myös viime kesänä Tori Amoksen keikalla Porissa:)

    VastaaPoista