tiistai 5. heinäkuuta 2011

Leikkien

Pyörämatkalla kotopuolesta työpaikkallle ohitan tehtaalta näyttävän rakennuksen, jonka katolla lukee LEIKKIEN. Kaksikerroksisen rakennuksen alakerrassa on tehtaanmyymälä. Siinä on jotain puoleensavetävää. Tekisi mieli astua sisään ja tehdä löytöjä. Minulla on hieman arka olo, koska lapseni ovat aikuisia ja heillä ei ole vielä omia lapsia. Missä roolissa menen sisään ?

Ainoa tapa päästä myymälään asiallisesti on mennä ostamaan leluja.
Minun on tehtävä PTS eli pitkän tähtäimen suunnitelma. Ensin on löydettävä nuori naimaton nainen. Ikä voisi olla kolmenkympin molemmin puolin. Mielellään kaunis, mukava ja älykäs. Sitten minun on kosittava. Suostumuksen jälkeen teen hänet raskaaksi. Odotusajan jälkeen saamme yhteisen pienokaisen.

Jo odotusajan loppupuolella voisin mennä Leikkien-tehtaanmyymälään kyselemään hieman vauvaleluista. Jos siellä ei niitä ole, tulee taukoa. Jos on, voisin kysyä suositusta sopivasta purulelusta tai helistimestä. Ellei ole, odottelen muutaman vuoden. Tietysti lapsen kanssa leikkien ja vaimoa huomioiden. Sitten päästään itse pääasïaan eli tehtaanmyymälän ale-lelujen ostelemiseen. Voisin käydä aina kesäisin työmatkalla pyöräilemässä myymälässä ja ostaa jonkun uuden lelun. Puisia leluja tietysti lapsen sukupuolesta riippuen. Junaratoja tai nukketaloja. Talvisin ajaisin omalla autolla myymälän pihaan ja ostelisin isoja lastenleluja: keinuja, kahluualtaita, majoja. Kyllä olisi mukavaa ostella halvalla.

Toisaalta, jos oikein ajattelen asiaa ja omia ostelutarpeitani, voisin yrittää katsella jotain muuta tehtaanmyymälää. Vaikka farkkuja tai urheiluvälineitä. Olen ehkä kuitenkin vetänyt tämän projektin jo riittävän monta kertaa. Sitäpaitsi perhe vie rahaa muutenkin rutosti. Tuskin rahaa jäisi leluihin. Ehkä otan aikalisän ja mietin tätä tehtaanmyymäläasiaa hieman tarkemmin. Yritän katsella seuraavalla työmatkalla tien toiselle puolelle. Siellä on VR:n ratapaiha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti