torstai 28. heinäkuuta 2011

Räppiä Vastavirtaklubilla

Vastavirtaklubilla soiteltiin bass'n drumin tahdissa. Dj veti musasta sydänalaa tykkytäviä bassosoundeja. Porukkaistuskeli pääosin ulkona ja pinempi porukka lipitteli virvokkeita ja kuunteli musaa.

Sitten lavalle asteli nuori ja rento (aito) rap-kaveri. En tiedä edes nimeä. Hän kertoi, että kohta mennään ilman treeenejä ja sovittuja taustanauhoja. En ole ennen kuullut tällaista dj:n ja räppärin yhteistyötä. Riimittelyt olivat makoisia ja rapmies (poika) oli sata lasissa läsnä. Aivan mahtavaa menoa ja aitoa tekemistä. Maailman asian pantiin järjestykseen Pispalasta elämän filosofioihin. Porukkakin valui sisälle nauttimaan sanomasta. Meno oli rentoa ja täynnä elämää. Voittaa aitoudella kymmenen nolla Keskustorilla vetäneen Fintelligenssin. Illan esiintyjät olivat Taskumatti & GÖK, Swasi, Piksu, Ootme. Räppäri oli varmaankin joku heistä. Kiitän ja kumarran. Olen taas paljon parempi ihminen.

En ole koskaan innostunut rapistä, muttä tässä oli niin tuoretta ja inprovisoitua menoa, että innostuin. Rapin hienoja piirteitä on nuorten miesten runoilu. Riimejä väännetää vaikka aidanseipäästä ja sitten heilutellaan käsiä muilta opituilla tavoilla. Se on genren laki.
Hymähtelen tälle musalle, mutta aito on aina parasta. Niin oli Vastavirrassa viime yönä.

1 kommentti: