lauantai 9. heinäkuuta 2011

Onko totta ?

Tampereen Taidemuseo juhlii 80-vuotista taivalta näyttelyllä Onko totta ?. Näyttely kuvaa mennyttä ja tulevaa. Käsikirjoittajana kirjailija Johanna Sinisalo. Näyttely on koottuu eri ajoista ja teemoista. Hauskoja kuvitelmia on sosialistinen Suomi ja Tampere. Myös tulevaisuuden kuvitelmat ovat kiinnostavia. Golf vierta ehtyy ja meitä uhkaa kylmyys ja jäätyminen.

Taiteijat ovat tamperelaisia tai liittyvät Tampereeseen. Pieniä ja suuria helmiä olevat Werneri Thomen härkävankkurit, joissa lenh,än jalka ja takakannikka ovat niin kolmiuloitteisen tuntuisia, että hieraisin silmiäni monta kertaa. Maalaus on maalattu 1901. Pikkuteos Jäällä tekijänä Augusti Uotila niminen taitelija kosketti myös. Maalausajankohtaa ei mainita.

Kirsti Tuokon kasvokuvat ovat mainioita, haamumaisia, ujostelemattomia. Pidin niistä oikein kovasti. Pelkistettyä mutta vahvaa tunnetta pelissä.

Juhani Linnovaaran teos Muotokuva II oli onnistuneesti kuvaamassa Tsernobylin laskeutuman auheuttamia muodonmuutoksia.

Alakerran värikirjo ja spontaanisuuden tunne oli voimakas. Ehkä isolla seinällä olleet lukuisiat hienot siniharmaat työ söiväit toisiaan yhteisessä ripustuksessa.

Hauska ja vapaa teos on myös Tampereen keskustan tiloja ja aukioita kuvaava fiktiivinen diateos.

Paljon kiinnostavia töitä ja ajatuksaia herättäviä kuvia meistä ja tulevaisuudestamme. Onko se totta ? On !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti