sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Amy Winehouse on kuollut

Amy Winehouse löydettiin lauantaina kuolleena hänen Lontoossa olevasta asunnostaan. Kuolinsyy oli huumeiden yliannostus. Weinhouse oli 27-vuotias. Häntä on luonnehdittu erääksi potentiaalisimmista naislaulajista kautta aikojen. Alkoholi ja huumeet veivät hänet lopulta hautaan. Hän ehti tehdä kaksi albumia: Frank (2003) ja Back to Black (2006). Jälkimmäinen albumi singautti Winehousen ennennäkemättömään suosioon. Ongelmat päihteiden kanssa horjuttivat esiintymisiä. Hän yritti paluuta Euroopan kierueella, mutta keskittymiskyvyn puute, sanojen unohtaminen jne keskeyttivät Winehousen kiertueen Belgradin ja Istanbulin konserttien jälkeen.

Back to Black on loistava albumi, jonka musiikillistä tyyliä voi luonnehtia hänen omakseen. Jazzista ja soulista ammennettu tyyli sai kruununsa loistavasta, vapautuneesta äänenkäytöstä. Albumi voitti vuonna 2008 Grammya. Suurin suosikki ja menestyshitti oli kappale "Prehab".

Henkilökohtaisesti suren Amy Winehousen poismenoa suuresti. Musiikkimaailma menetti Winehousessa persoonallisen artistin, joka nuoresta iästään huolimatta loi äänellään kokeneen jazzlaulajattaren tunnelman. Helppo ja notkea laulutyyli oli vakuuttava. Hänen musiikissaan ja laulutavassaan oli aistittavissa erilyislaatuinen ja persoonallinen taito sekä tyyli.

Valitettavasti nuori taiteilija liittyi siihen suurten artistien joukkoon, jossa ovat mm. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison ja Kurt Cobain. Levätköön rauhassa R.I.P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti