lauantai 31. heinäkuuta 2010

Muutama sana kerrostalosta


Tarkoitan sillä tätä lähiympäristöä. Taloa ja pihaa. Talo on ulkoisiltä osin rähjäinen ja epäsiisti. Hissin on anut minulta lempinimen sukellusvene. Se on pieni epävarman tuntuinen koppi. Sisäpuolella on heiluriovet ja niissä pyöreät pienet ikkunat, joissa pienet kalterit. Joka päivä hissi on juuttunut johonkin kerrokseen, eli ovi on auki ylhäällä ja hissi jumissa. Kävelyä kuudenteen kerrokseen ja sillä selvä. Ulko-oven lasi on rikottu, joiten ulkoapäin saa oven kivasti auki ilman avaimia. Tosi käytännöllistä. Roskat heitetään kuiluun, eli pussukoiden pitää olla sopivan pienet jottei tule tukosta. Piha on täynnä autoja.

Asunto on aivan kiva kolmio. Siisti ja toimiva. Makkarissa on ilmastointilaite. Keittiö on uusittu. Hieman vierastan kaasuhellaa, mutta kaikkeen tottuu. Veski on myös kiva. Pieni yksityiskohta on vessan tuuletusikkuna. Se avautuu jonkinlaiseen sisäiseen kuiluun. Jos ikkuna on auki, naapuri voi seurailla puuhia omasta ikkunastaan. Yleensä se on pilkkoisen pimeä.

Tämä kerrostalo sijaitseee hyvin keskustassa. Joskus joku lintukin sirkuttaa, mutta päivällä kuuluu liikenteen kohina. Illalla koirat haukkuvat ja aamulla kansalainen huutelee göyksköniä tai jotain sen kaltaista. Kauppias. En ole koskaan viitsinyt vilkaista mitä myydään. Epäilen, että hedelmiä maalta.
Ohoh. Kuva on kyllä toisesta talosta. Pieni soma pyhiinvaelluspaikka. Täällä ollaan ortodokseja ja kirkot sen mukaisia. Hienoja. Ostin kynttilän ja sytytin. Vaikka olen ateisti, sytytän aina kynttilän. Se on jotenkin liikuttavaa ja samalla tuetaan näiden aarteiden kunnossapitoa.

1 kommentti:

  1. Kuubassa hissin nappulat repsottivat. Hissin ovet pysyivät auki niin kauan kun nappulaan nojasi, sitten olisin kiire rynnätä hissiin, ettei jäänyt hissin metalliovien väliin. Portaita ei jaksanut yhdeksänteen kerrokseen saakka kuumuuden vuoksi nousta.

    VastaaPoista