perjantai 30. heinäkuuta 2010

Dracula


Tapasin Draculan. Hän kertoi, että tavallaan hän on kaikkien kaupunkilegendojen isä/äiti. Tarulla on kahdet juuret. Ottomaanien valtakunta, johon liittyy tarinoita hirveistä barbaareista Itävällan rintaman tienoolla. Sitten toinen juuri liittyy Vlad Tepes-nimiseen henkilöön. Hän eleli Brasovin lähistön vuorilla ja oli jonkilainen ruhtinas.
Kuitenkin varsinainen Muotoilija oli Bram Stoker, joka kirjoitti jonkinlaisen yhdistemän Draculasta. Verenimijästä ja vampyyristä. Jatkoa seurasi sitten myöhemmin leffojen ja kirjojen myötä. Nosferatuja ja Bela Logosia. Kauniita alastomia naisia ja verta pakkiin. Puutappi sydämen läpi ja sudet ulvovat. Sitä rataa.

Tapasin Draculan museossa. Siksi tämä tarina on ns.virallinen tulkinta. Täällä ollaan hieman kiusaantuneita tästä maineesta. Toisaalta sillä saattaisi tehdä kyllä runsaasti rahaa. Tehdä bisnestä Vampyyrihuvipuistolla ja ravintoloilla ja selviytymisretkillä. Transsilvaaniasta itsenäinen Draculavaltio, jossa on oma raha ja oma perustuslaki ja omat elämäntavat. Hmmm.
Lähtisikö Disney tähän tai Cokis tai Google ? No, eivätkö Venäjän oligarkit ?

Vladi sanoi muuten, että kannattaa ravata ympäri Bukarestia koko loma. Täällä riittää lämpöä ja voi vaikka hiippailla yöllä ulkosalla, koirien joukossa. On jotain muuta ajateltavaa kuin kotiaskareet ja työpaineet. Tiedä häntä sitten, jos vaikka hampaat alkaa kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti