torstai 1. heinäkuuta 2010

Metsiä puilla

Haluan, että tämä kaupunkimetsien puistottaminen lopetetaan. Oikein ottaa pannuun, kun joka pienestä metsiköstä tehdään sisäsiisti. Risukot, aluskasvillisuus, kaikki jännä parturoidaan pois.
Ennenvanhaan leikittiin metsiköissä, kiipeiltiin, vaklattiin, tehtiin majoja, sodittiin. Nyt ne citypuutarhurit ovat ajaneet metsiköt puistoiksi. Niistä ei saa jännittäviä edes tummennetuilla laseilla. Lasten pitää mennä huvipuistoon, puuhamaahan ja serenaan. Se on oikeaa jännää.

Minä vastustan. Nyt puran tämän huoleni. Itse asiassa kiukkuni. Olen siis oikein tohkeissani. Pertskele. Oikein vihainen. Nyt Jorma on vihainen.

Takaisin ryteiköt, kaatuneet puut ja risukot. Takaisin kosteikot, lammet ja purot. Helskatti, eikö naapurustosssa voisi olla jotain oman käden oikeutta. Jotain, josta saa vuolla nuolia ja jousipyssyjä, rakennella majaa käyttäen omaa mielikuvitustaan. Kohta siihenkin tarvitaan lupa, tarkastusvirasto ja turvallisuusohjelma. Kansantaloudellisti varmaankin on järkevämpää viedä lapset siihen erikseen tarkoitettuun tilaan. Hei ollaanko me oikeasti siistejä ? Tarvitaanko me kaikki paikat valmiiksi elettyinä ?
Sano sää !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti