maanantai 5. heinäkuuta 2010

Ah kotoisen kuumaa !

Lapsena kesät olivat kuumia. Rautalassa meillä oli puuhella. Kun oli kuuma kesä, mentiin kellariin kuumuutta pakoon. Asuttiin helteet pois siellä.


Vanhat ukot Bakun kaduilla tiesivät mitä tehdä helteellä. He joivat kuumaa teetä varjossa. Paransivat maailman ja joivat teetänsä. Se siitä helteestä. En ymmärtänyt. Sevillassa oli kuuma. Ei auttanut kun istua bissellä tapaspäöydässä ja hikoilla. Alastikin oli kuuma, vaikka olikin kivan liukasta. Seksi helpotti kuumalla. Protaraksessa oli kuuma. Yli neljäkymmentä. Tukalaa. Ei osattu laittaa yöksi ilmastointia päälle. Yölläkin on kolmeviis. Uimaaltaaseen ei saanut yöllä mennä eikä mereen uskallettu, kun oli pimeää. Marmariksessa osasin jo käydä aamulenkillä, kun oli vain kolmekymmentä. Lihakset olivat lämpimät ja juoksu toimi. Aloin oppia. Pitää juoda ja hikoilla. Ja suolaista päälle, etteivät hivenaineet katoa.


Nyt kun ilmassa on vajaa kolmekymppiä elimistö alkaa hieman lämmetä. Hikoilen ja nautin. Kesällä laitan saunan päälle. Sen jälkeen on vilpoista. Elimistö ei saa jäädä kiehumaan. Se kiehuu silloin kun nesteet eivät poistu. Tulee härski olo, niinkuin paastoajat sanoisivat. Tykkään kuumuudesta. Nukun talvisin yöpuku päällä ja sukat jalassa. Olen kotoisin päiväntasaajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti