perjantai 23. heinäkuuta 2010

Lomakuumetta

Tänään jään lomalle. Iski lomapaniikki. Miten selviän lomasta ? Siis miten selviän lomasta siten, että se on rentouttava, hauska, virkistävä, jne ? Miten koen uusia asioita ? Ulkomailla, kotimaassa, ? Pitää tehdä tekemättömät kotityöt kuten ikkunanpesu, lattianpesu, matonpesu, vaatteidenpesu, yläpesu, alapesu, välipesu.
Nyt tarvitaan kylmähermoisia ratkaisuja. Tässä on vaan kokeiltava kaikkia käytettävissä olevia keinoja. Käytettävä intuitiota. Löysin ainakin seuraavat:

1. Lomaterapia. Ostan psykiatrin palveluja kymmen kerran setin. Kerron lapsuuden onnistuneista lomista ja pahoista lomakokemuksiata. Kerron isästäni ja äidistäni. Kerron avoimesti tätä lomaa koskevista uhkakuvista. Itken, nauran, raivoan, suutelen psykiatria.

2. Matkustan Romaniaan. Diktaattori Ceaucescu (menihän se noin) nostettiin haudasta. Käyn kysymästä häneltä neuvoa. Hänhän oli ajatuksen virtaava Tonava. Voin moikata samalla Drakulaa (oliko nää sukulaisia ?).

3. Aloitan ryyppyputken. Vedän kaikem maailman pareet cocktailit naamaani viikon, parin aikana. Eiköhän helpota. Loppuloma A-Killassa kavereitten kanssa.

4. Harrastan hyviä asioita. Luen kirjoja. Lainaan Peltsun kirjastosta yhden hyllyrivin ja luen sen kerralla. Pelaan tennistä. Uin peltsun rannalla. Ajan polkupyörällä Ahvenisjärven tenniskentälle ja pelaan puoliammattilaisena. Kerään perhosia ja naulaan ne lasilaatikkoon. Keröilen kiviä ja kotiloita rannalta. Ostan veneen ja virvelin ja haahuilen Pyhäjärven ja Nässyn parhaat kalapaikat. Ravustan. Metsästän. Ammun hirviä ja metsoja. Ajan kartingia täysillä. Hengailen festareilla. Ostan värikkäät kuteet ja juttelen kaikkien kanssa bändeistä ja musasta.

5. Katson telkua. Ostan toisen telkun ja katson molempia läpi päivän. Aloitan aamutv:stä ja nukahdan aamuyöstä tekstitv:n tai deittisaitin juttuihin. Ostan kaupasta sipsejä, kermeviiliä ja irtsareita. Juon pelkästään kokista. Jos tympii, vuokraan videoita. En vastaa tekstareihin, kun on niin kiinnostavia ohjelmia.

6. Kirjoitan blogia. Päästän päästäni päättömiä päähänpinttymiä. Vedän niin monta juttua päivässä, että kaikki kaksikymmentä (lue 2) lukijaani siirtyvät muiden blogistien sivuille. Kirjoitan avautuen, häpeilemättömästi. Haukun kaikki, paljastan kaiken, käännän kaikki kivet.

Jo helpotti lomastressi. Nyt voin jäädä hyvillä mielin lomalle. Teen nämä kaikki. Syksyllä palaan kustannuspaikalle ja olen taas vetreä ja toimelias. Ajattelen, että hyvä kun pääsin töihin. Lomalla tuli tehtyä kaikki kiva, muttei se kunnon duunipaikkaa sentään voita.

1 kommentti: