perjantai 30. heinäkuuta 2010

Funkia Gabriel Dedeian kvintetin voimalla
















Kävelin Green Hours Jazz clubille ilman suurempia odotuksia. Paikka oli ulkona cafeen tilassa sisäpihalla, puiden varjossa. Varsin intiimi ympäristö 150 kuulijalle. Oiva paikka ja varmasti mukavampi kuin kellarin sisäclubi. Varsinkin, kun ilta viileni hieman alle kolmenkymmenen asteen .

Funkia oli luvassa ja sitä tulikin koko kitaristi Gabriel Dedeianin kvintetin voimalla. Jotenkin minulla oli hyvä ennakkokäsitys paikallisen jazzin perustaidoista. En pettynyt. Kivasti tehty kokoonpano: jazzkitara, trumpetti/fluugelitorvi, piano, basoo ja rummut. Tykkäsin kovasti pianisti Alex Borsanin koskettimista ja trumpetisti Dan Nicolaun vedoista, vaikka piano ei ollutkaan paljon esillä. Sitä kyllä kaipailin. Basisti Adi Flautistu väläytteli väliin kurvikkaita sooloja. Rumpali Laurentia Zman jäi hieman taka-alalle. Kitaristi Dedeian puuhaili isällisen harmoonisesti ja pehmeästi kokoavana voimana.

Kuultiin mm. Lee Ritenourin ja George Bensonin klassikkoja. Tiukasti kässärin mukaisesti. Ammattitaidolla ja aivan puhtaasti. Ainoa asia joka jäi hieman mietityttämään oli oma tuotanto. Taitoa oli siinä määrin kovasti, että omaakin tuotantoa olisi kiva kuunnella. Hieman arkailevan ja vaatimattoman esiintymisen tilalle huumoria ja itsevarmuutta. Ja omien biisien kautta ulos ja lenkille: Eurooppaa kiertämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti