sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Yritysjohtajien eläketulot

Kateellinen kansa on päivitellyt Nokian ex-pomon Elopin eläketuloja. Ne ovat kohtuullisen isot eli 5.900 € kuukaudessa. Nyt on kuitenkin katseltu muiden entisten pomojen kuukausituloja. Eläkeherrat Niemelä, Härmälä, Eloranta, Kurkilahti, Johansson, Lilius, Norrgård ansaitsivat viime vuonna kymmenen tai kaksikymmentäkertaisesti. Tietenkään herrojen tulot eivät ole pelkästään eläketuloja. Mukana on osinkotuloja ja palkkioita yritysten hallituspaikoista. Lisäksi yritykset maksavat näitä eläkemenoja. Yritysjohtajien sopimuksissa on muhkeat eläketulot. Ne ovat myös yrityksille edullisia, koska eläkemaksuihin ei tarvitse maksaa sotuja. Ne eivät ole palkkaa vaikka ovatkin johtajille palkkaa tai eläkettä.

Mitä tekisin, jos ansaitsisin kuukaudessa 137.000 € ? Olisin ainakin mielelläni eläkkeellä. Jos tuloni olisivat eläkkeellä "vaivaiset" 63.000 €, en olisi allapäin tai pahoilla mielin. Ostaisin tietysti uuden asunnon. Keskustorin laidassa on reilun miljoonan asunto, joka sopisi hyvin meikäläiselle. Toiseksi tekisin maailmanympärimatkan. Kolmanneksi katselisin autokaupasta uuden kärryn. Mutta, mitä tekevät nämä eläkeherrat moisilla kuukausituloillaan ? Heillähän on jo miljoonalukaali, huippuauto ja ulkomaanmatkoja takanaan läjäpäin. Kun aika jättää meidät mitään ei saa mukaan. Toki jälkipolvi voi nostella isäpapalle maljoja loppuelämänsä, sillä kalleinta samppakaljaa on varaa juoda joka päivä.

Olen kateellinen, se myönnetään. Lohdutuksena voin vain todeta, että minulla on kainalossa jotain parempaa, mitä edes suurilla eläketuloilla ei saa. Toki kainaloon saa monenlaista väkeä, mutta aitoa kumppania ei rahalla saa. Ei Elop eikä hänen kotimiset kaverinsa. Sen otan mieluumin kuin suuren setelitukon tai seitsennumeroisen pankkitilin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti