torstai 22. toukokuuta 2014

Joulupukki sai potkut !

Joulupukki on saanut potkut. Santa Claus Foundation on irtisanonut Joulupukin. Tiettävästi syynä on Pukin esiintyminen olutlehdessä. Lisäksi Pukki on kertonut nauttivansa silloin tällöin pullon pari olutta. Tämä on tietenkin ennen kuulumatonta. Tiedetään, että joskus Pukki on aattona maistanut lasillisen punkkua ja joskus on hieman miestä väkevämpääkin, mutta että olutta. Miten käy ensi joulun, kun pukki on pantu viralta ? Miten pukin voi erottaa, hänhän on "the one and only", iältään iätön ? Miten käy Joulupukin muorin ? Entä tonttujen ? Jäävätkö lapset ilman lahjoja ensi jouluna ? Mitä tässä tavallinen kansalainen voi tehdä ?

Ehdotan, että Pukki laitetaan hoitoon. Järvenpään sosiaalisairaalalla on hyviä lääkäreitä ja hoitsuja, niin saadaan Pukki kuntoon. Kyllä hänet saadaan pois lehtien sivuilta tai ainakin alkoholista kertovista lehdistä. Ei muillakaan työpaikoilla voi erottaa alkoholin takia ensimmäisestä kärystä. Sitä paitsi Joulupukki oli selvin päin olutlehden sivuilla. Hoitojakson päätyttyä Pukkia testataan päivittäin. Tehdään laki, jossa kaikkia kotitalouksia velvoitetaan hankkimaan puhalluslaite. Samanlainen kuin palohälyytin. Jouluaattona Pukki puhallutetaan ja jos viisari värähtää, Pukki voidaan irtisanoa tehtävästään heti oven raossa paikan päällä.

Ehdotan, että ensi jouluksi pannaan pystyyn kansalaisaloite Eduskuntaan. Tarvitaan 60.000 nimeä aloitteeseen, jotta Eduskunta käsittelee kansalaisaloitteen. Aloitteessa ehdotetaan, että Joulupukki otetaan takaisin töihin. Aloitetta voidaan kerätä kaikilla kesäfestareilla ja herätysjuhlilla. Siellähän on paljon porukkaa epämääräisessä kunnossa, eikä kukaan jaksa suuremmin miettiä mistä on kyse. Syksyllä aloite luovutetaan eduskunnan puhemiehelle ja viimeistään marraskuussa saadaan myönteinen päätös. Eihän kukaan uskalla vaastustaa Joulupukkia, edes eduskunnassa. Tällä aikataululla Joulupukki tonttuineen ei ehdi hankkimaan kaikkia lahjoja, mutta nimenkeruun yhteydessä kerätään myös kympin lahjoituksia. Lastensairaalakin on saanut miljoonia kasaan ihan yksityisiltä ihmisiltä. Niillä rahoilla Pukki ja tontut ostelevat lapsille ja vähän vanhemmillekin joululahjoja. Vaikka kirppareilta. Joulunahan tärkeintä on hyvä tahto, ei lahjan arvo. Pelastetaan mitä pelastaa voidaan.

Ehdotan, että palkataan joku kuuluisa henkilö näyttelemään pukkia. Hollywoodissa on varmasti joku hyvä ex-pukki. Eikös Stallone ollut juuri Cannesissa ? Tai Michael Douglas ? Näyttelijäpukille kasvatetaan pitkä tukka ja parta. Jos näyttelijä on tumma, ne voidaan valkaista. Pääasia, ettei ole naamaria. Näyttelijä oppii parissa kuukaudessa perusvuorosanat ja hänet voitaisiin palkata valtion rahoilla. Nythän juuri ministerin paikkoja jäi täyttämättä, joten löysää rahaa löytyy. Suomalaisista Pukin hommaa voisi hoitaa Esko Salminen tai Antti Litja. Hän on kuulemma ollut aika puk... No tietenkin Teemu Pukki voisi olla Pukkina, koska hänhän on jo valmiiksi nimeltään Pukki. Jos tulee kiire roolituksen toteuttamisessa, vaihdetaan Joulun ja Pääsiäisen paikkaa. Ei sitä kukaan huomaa. Ovathan ammattijärjestöt ennenkin muutelleet juhlapyhien paikkoja.

Ehdotan, että kaikki valistuneet vanhemmat kertovat lapsilleen todellisen syyn, miksi Joulupukki ei voi tänä jouluna tulla jakamaan lahjoja. Tässä muutamia käytettyjä ja hyväksi todettuja vaihtoehtoja:

Joulupukki ei päässyt, kun on niin vähän lunta ja kaikki Korvatunturin helikopterit olivat varattuina.

Joulupukilla on niin monta vierailupaikka jouluna, että hän on tänä vuonna vain Nelosen uutisissa.

Et ollut oikein kiltti tänä vuonna, joten Joulupukki ei nyt tule. Mehän sanoimme sinulle.

Joulupukkia ei oikeasti ole olemassa. Me olemme ostaneet ennenkin kaikki sinun lahjasi. On jo aika sinunkin aikuistua.

Joulupukki on erotettu, kun hän oli olutlehden haastattelussa. Se ei sovi meidän perheen arvoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti