tiistai 6. toukokuuta 2014

Suomi ja Ruotsi puolustusyhteistyöhön

Suomen puolustusministeri neuvotteli pitkään kauniin ruotsalaiskollegansa kanssa puolustusyhteistyöstä. Neuvottelujen päätteeksi molemmat näyttivät onnellisilta. Kuin yhteisestä suusta Karin ja Carl kommentoivat mahdollisen liiton syntyä. Ei mitään liittoa ole tulossa, ainakaan puolustusliittoa. Tähän ei tarvita setää, tätiä tai natoa. Kyse on pelkästä ystäv...yhteistyöstä.

Toimituksemme on saanut netistä salaisen suunnitelman. Se on kirjoitettu vanhanaikaisen rakkuskirjeen muotoon, mutta salakielinen teksti on käännetty selkokielelle. Tässä lyhennetty ja sensuroitu versio suunnitelmasta.

Armeijan ylipäälliköstä käytiin tiukka vääntö. Niinistö vai Kalle Kustaa ? Päädyttiin pullonpyöritykseen, joka meni Ruotsille. Sen myötä varaylipäälliköksi tuli Suomen presidentti. Jatkossa Suomi saa rakentaa laivaston, soutuveneet ja yhden sukellusveneen. Se risteilee Tukholman ja Turun väliä. Sukellusveneestä saa ostaa perinteisiä taxfree-tuotteita. Ruotsalaisten poikien on turha odottaa karskien suomalaisalokkaiden saapumista bunkkavieraiksi, sillä yhteisiin sotaharjoituksiin ei ole varaa tällä vuosikymmenellä. Sen sijaan netissä käydään maa-, ilma- ja vesisotia. Ihan harjoitusmielessä. Ruotsin toivomuksesta armeijoiden ylin johto pitää neuvottelu- ja keskusteluseminaareja Ahvenanmaalla vähintää kerran kuussa. Niissä luodaan yhteinen puolustusdoktriini ja käydään kalassa. H&M-ketju on jatkossa armeijan vaatettaja ja se toimittaa uudet kuosit. Yhteisen aseistuksen sijaan hankitaan hyviä tutkia, pelejä ja naamioitumisvälineitä. Henkisen maanpuolustuksen takia Suomi ja Ruotsiottelu yleisurheilussa ja jääkiekossa muutetaan miesten ja naisten välisiksi sukupuolisensitiivisiksi viihdekisoiksi. Suomi ja Ruotsi perustavat jatkossa aseettoman vyöhykkeen, jonka jäseniksi muut maailman maat voivat hakea. Jäsenmaksuna maan tulee luovuttaa oma aseistus meille.

Tietojen mukaan Eduskunnan Puolustusvaliokunnassa on kuitenkin ollut tiukkaa kädenvääntöä uudesta sopimuksesta. Lähes käsirysyksi mennyt kokous keskeytettiin poliisien voimin. Jotkut valiokunnan jäsenet olisivat halunneet jättää koko asian päätettäväksi vasta vaalien jälkeen. Osa porukkaa vaati seminaaripaikaksi oman kotikuntansa. Jotkut halusivat päättää munkkien hinnasta. Sitten puheenjohtaja Niinistö esitti, että Niinistö voi olla varaylipäällikkö, jos etunimi ei ala V:llä. Tämä nokkela ehdotus yllätti valiokunnan jäsenet niin täydellisesti, että ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Sen takia TV-uutisissa nähtiin tänään säteilevä puolustusministeripari Karin ja Carl, ilman liittoa, ihan ystäväpohjalta, eikun yhteistyönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti