lauantai 3. toukokuuta 2014

Euroviisujen ennakko

Kakkostelkku eli meidän verovaroin maksama televisiokanava esitti lauantaina nelituntisen ohjelman Euroviisujen ennakkosta. Kaikki kilpailuun osallistuvat biisit esiteltiin. Koska biisit tulevat viikon kuluttua annan pisteitä arvosteluraadille. Kiintoisa ja yritteliäs juontaja Marja Hintikka yritti pitää ohjelmaa koossa ja onnistuikin siinä kohtuullisen hyvin. Seitsemän pistettä.

Viime vuoden Suomen euroviisuilija ja kaikenlainen ilopilleri edusti hienosti aivottomia diskoilijoita. Hänen hersyvä naurunsa sai kaikki muutkin osalllistuja sekä monet katsojat (200) innostumaan jääkaapilla käymisestä. On ihana tietää Euroviisujen sisäpiirin asioita ja musiikin syvemmästä olemuksesta. Lumoava persoona ja kiinnostavaa kuulla, että kaikki biisit olivat jonkinlaisia. Annan hänelle täydet 11 pistettä. Siis nimihän oli Krista Siegfrids. Tällä tytöllä on paljon mielipiteitä vaikka muihinkin Ylen ohjelmiin kuten A-studio, Puoli Seitsemän ja Inhimillinen tekijä. Mä tykkään tästä biisistä.

Sitten tämä ulkomaalainen stand up koomikko Ali jotain. Hän uskalsi olla jotain muuta mieltä kuin muut. Ainakin kaksi kertaa. Se on persoonallista ja yllättävää. Hän toi selvästi kansainväistä ilmapiiriä ohjelmaan ja esitti omaperäisiä mielipiteitä ainakin kaksi kertaa. Ja jotten toistaisi itseäni toista kertaa, pidin hänen persoonallisista komenteista kahdesti. Pisteitä 2kertaa3kertaa ja enemmän eli 10 pistettä. Oli persoonallinen ja erilainen kommentaattori. Kannattaa ottaa muihinkin ohjelmiin, koska hänellä on mielipiteitä monista mielipiteistä.

Punatukkainen... Tai violetinvärinen...tai sinipunainen. Joka tapauksessa jokin erikoinen nimi hänellä oli. Jannika B. Varmasti Jannika A on jossakin, muttei päässyt paikalle. Joka tapauksessa oikein paljon puhetta tuli hänenkin kauttaan sekä suusta että silmistään että hiuksistaan että suustaan. Harmi, ettei musiikki ole hänen vahvimpia puoliaan. Sen sijaan videot tuntuvat kiinnostavan. Varmasti Tampere Film Festival on hänen lemppareitaan. Pisteitä tulee toki sata, sillä häneltä tuli kolmestakymmenestä biisistä yhteensä noin sata. Pelkään, että hän oli tässä ohjelmassa tosissaan. Mä menin vähän sanattomaks. Pelastaisko parta tämän misun ?

Sitten tämä Cristal Snow. Hänkin uskalsi olla jotain mieltä. Epäilen, että muut uskalsivat käyttäytyä hänen mielipiteiden mukaisesti joko up tai down. Ehdoton valopilkku ja naistennurattaja. Tosikkomainen katsomomme kysyi onko hänellä oikeasti mielipiteitä vai onko hän pelkkä show.. tai siis snow. Pisteitä tuli kuitenkin paljon. Nyt en muista oliko se kuusi vai kuusikymmentä vai kuusisataa. Mä rakastin sitä.

Kaikenkaikkiaan Euroviisut ovat hyvää musiikkikasvatusta nousevalle nuorisolle ja ikäihmisile. Vielä merkittävämpää on saada asiantuntijoiden ammattitaitoisia kommentteja. Olen videoinut tämä ohjelman ja katson sitä joka ilta siihen asti kunnes uudet Euroviisubiisit työnnetään tuubista ulos. Koska itse olen musiikillisesti lahjaton, arvostan raadin suurta sivistystä ja kevyen musiikin asiantuntemusta. Tästä ryhmästä voitaisiin tehdä Suomen seuraava Euroviisu. Vielä, jos joku osaisi laulaa, soittaa, tai jollain olisi musiikkikorvaa, äänestäisin heti viisuihin. Onkohan Euroviisujen suorassa lähetyksessä näin kiinnostavia musiikintuntijoita.

Jälkeenpäin ajattelin, että jos maksan 140 € yleveroa, voisinko saada korvausta tämän ohjelman tuottamsta kivusta ja tuskasta vähennyksenä 50 senttiä ?

Ps. Sitäpaitsi telkussa voisi joskus olla myös vähemmistöjen edustajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti