sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Sillitesti

Kesän tulo käynnisti sillitestin. Kuuma, helteinen ilma hikoiluttaa, janottaa ja tekee suolan puutetta. Sillitesti sopii tähän tarpeeseen erinomaisesti. Uutta perunaakin alkaa löytyä kaupasta. Kotimaista perunaa sai 14 euron kilohintaan. Vastaava etelä-ruotsalainen peruna maksoi 1,70 €. Valitsin jälkimmäisen.

Kisaan osallistui kaksi sillituotetta: Ikean matjessilli ja Boyn kartanosilli. Molemmat painoivat 250 grammaa. Ikealainen maksoi 1,50 € ja Boy oli K-supermarketissa tarjouksessa euron hintaan. Ruotsalaiset varhaisperunat olivat sopivan mauttomia, jolloin testattavat sillit nousivat pääosiin. Matjessilli on punertavan kirkkaassa kastikkeessa ja kartanosilli vaaleassa maustekastikkeessa. Matjessilli oli erinomaisen pehmeää ja suussasulavaa. Boy oli kovempaa ja mauttomampaa, mutta kastike oli maukasta. Paras nautinto löytyi, kun sekoitti matjessillin paloja kartanosillin kastikkeeseen.

Mitä tästä pitää ajatella ? Ikean matjessilli on edelleen rankingissani ykkössijalla. Aion ostella eri sillituotteita pitkin kesää ja haastaa matjessillin. Saas nähdä, löytyykö Ikean voittajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti