sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Leijonat laulukuoroon ?

Leijonien jatkopaikka on kiinni Latvian tai Valko-Venäjän häviämisestä. Jos jompikumpi häviää molemmat jäljellä olevat ottelut ja Suomi voittaa Kazakstanin, silloin leijonat menevät puolivälieriin. Mikäli Latvia ja Valko-Venäjä voittavat yhdet jäljellä olevista peleistä, on Suomen kohtalo karsintapelit. Tappiot Latviaa ja USA:ta vastaan ovat sinetöineet Suomen alennustilan. Joukkue ei ole missään vaiheessa pelannut tasollaan tai nostanut systemaattisesti tasoaan. On hieman aikaista analysoida, missä mentiin vikaan, mutta ainakin muutama asia on ollut nähtävillä. Joukkueen kokoonpano on kevyt. Puolustus ja hyökkäys on yhtä ja samaa tasaista taaperuusta. Arvelen syyksi motivaatio-ongelman. Sen lisäksi kaksi muuta syytä. Hyökkäys ja puolustus. Westerlund on lähdössä valmentajan pallilta Jokereihin ja Lev Prahaa valmentanyt Kari Jalonen hyppää kisojen jälkeen puikkoihin. Siinä taitaa olla yksi syy lisää. Westerlund katselee tulevaisuuteen.

Alisuorittamisen syynä on siis vain valmennus, hyökkäys, puolustus, asenne, valmistautuminen ja valinnat. Onnistumisena voidaan pitää Pekka Rinteen maalivahtityö. Saldona on aika mahdoton yhtälö. Saattaa olla parempi pelata samantasoisten joukossa Tanskaa ja Italiaa vastaan. Jos jotain sellaista yleensä pelataan.

Uuden valmentajan homma on varmasti helpompi aloittaa, mikäli leijonat pelaa nyt karsintasarjaa. Suunta ja onnistumiset lienevät silloin todennäköisiä. Mahdollisen mitalijoukkueen valmentaminen haastaa Jalosen väkevämmin. Eli, jos on jotain hyvää nähtävänä Suomen taaperruksessa, on se valmentajakuvioissa ja tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti