sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vaalipäivän valinnat

Vain alle puolet äänestäjistä aikoo valita, ketä äänestää tänään järjetettävissä Euroopan Unionin parlamenttivaaleissa. Ennakkoon äänesti 17 prosenttia äänioikeutetuista. Ennakkotietojen mukaan vain parikymmentä prosenttia äänestäjistä on tänään tulossa uurnille. Vaan ketä äänestää ? Siinäpä kysymys. Perinteisesti kansalaiset ovat tutkineet vaali-ilmoittelua ja ehdokkaiden julkituomia teemoja. Esillä on kiinnostavia näkökulmia. Rohkeita kannanottoja ja isoja muutosten tuulia. Vai mitä sanotte näistä :

"Suomalaisena Euroopassa"

"Suomalainen ääni Euroopassa"

"Tule muuttamaan Eurooppaa"

"Koti kuntoon - tuuletusta Eurooppaan"

"Valmiina Eurooppaan"

"Aatetta ja asiantuntemusta Eurooppaan"

"Parempi Eurooppa syntyy parhailla tekijöillä"

"Itsenäinen valinta"

"Uusi toivo"

"Taipumaton suomalainen"

"Ahkera ja luotettava"

"Tahdotko vaikuttaa ? Äänestä vaikuttajaa"

"Perusnainen -parasta europarlamenttiin"

"Aidosti asiallasi"

"Oikea mies vasemmalta"

"Anna hyvän työn jatkua"

Haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia ehdokkaita ja heidän taustajoukkojaan mieleenpainuvista ja kuvaavista teemoista. Innovatiivisyys ja rohkea profilointi on ollut suomalaisten vahvuus jo vuosikymmeniä. Näistä teksteistä kumpuaa ajatuksen virtaava Vantaanjoki, Euroopan tulevauuden megatrendit ja rohkea kansallinen identiteetti, puhumattakaan persoonallisesta äänestäjien lähestymistavasta. Äänestäjän on helppo samaistua teemoihin ja löytää itseä koskettava ehdokas. Mielestäni Suomen Itsenäisyyden Rahasto voisi vuosittain palkita parhaan vaaliteeman muutaman kymmen tuhannen palkinnolla. Saisi ainkin yksi ehdokas maksettua mainosrahansa omasta pussista.

Harmittaa vain vietävästi, kun Ilmatieteenlaitos ja Leijonien jääkiekkojoukkue eivät ole ymmärtäneet eurovaalien merkitystä. Muuten kaikki hyvä olisi saanut sunnuntaina kauniin päätöksen. Meteorologit tekivät säästä sateisen ja Leijonat pääsivät loppuotteluun. Edes näin hulppeilla vaaliteemoilla kansaa ei saada irroitetuksi sohviltaan vaaliuurnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti