perjantai 16. toukokuuta 2014

Suomi puolusti voiton Valko-Venäjästä

Suomen jääkiekkojoukkue oli piinassa ottelussa Valko-Venäjää vastaan. Kotijoukkue oli halukkaampi voittamaan ja jaksoi painaa pelin Suomen päätyyn. Näytönhaluja oli toki kotiyleisön ja presidentin edessä pelaavalla joukkueella yllin kyllin. Suomen selkäranka ei taittunut painostuksen alla. Petri Kontiolan yksilösuorituksella syntyi voittomaali ja toinen maali tuli ottelun lopussa tyhjiin. Lopputulos 2-0 Suomelle mairitteleee meikäläisiä, sillä otteet olivat puolustusvoittoisia. Hyökkäyspään peli oli edelleen tahmeaa ja ponnetonta. Tänään eteen astuu alisuorittaja Sveitsi, jolla on niinikään kova näytön paikka ja halu suoriutua neljän sakkiin. Painaako poikiamme tänään eilinen fyysinen peli ? Suomen joukkue on nyt lyöty lukkoon. Erik Haula (kuka ?) saapuu vielä vahvistamaan leijonamiehistöä. Hänet istutetaan kakkosketjuun Immosen ja Komarovin koukkoon. Muutenkin joukkue on nyt kasassa. Pelillisesti ainoastaan Kontiolan johtama ykkösviisikko on päässyt tasolleen. Muut ketjut ovat olleet näkymättömiä. Toisaalta Westerlund on ennenkin pystunut nostamaan joukkueen focusta paineiden alla. Edessä on vielä Sveitsin lisäksi USAn ja Kazakstanin pelit. Selinin ja Helmisen valmentama Kazakstan tulee varmasti olemaan taktisesti hankala pala. Yhdysvallabn pojat eivät ole ihmeitä esittäneet. Viimeeksi tuli pataan Latvialta. Niinhän kävi myös leijonille.

Tuomarityöskentely näyttää olevan kovin epäjohdonmukaista. Tapaus Jormakka on hyvässä muistissa. Eilen pilli soi herkästi meikäläisille eikä valkovenäläisten kova peli aiheuttanut suuremmin tuomareiden huomioita. Tämä on saatava muuttumaan vaikka katsomossa olisi kotijoukkueeen ja presidentin tuki. Euroopassa ja varsinkin rapakon takana on ammattimaisia tuomareita, jotka pystyvät pitämään linjansa. Tämä ottelu ei ratkennut tuomarivirheisiin, mutta hyvä ottelu on seurausta linjakkaasta tuomaritoiminnasta. Nyt siitä nähtiin merkkejä liian harvoin.

Helppoa ei ole ollut isoveli Ruotsillakaan. Voittoja on tullut, mutta peli ei ole kulkenut kuin tyydyttävästi. Täpärästi voitetun Ranskaottelun jälkeen valmentaja Märts pisti joukkueen hätäistunnon. Peli on saatava kulkemaan. Se ei ole kiinni osaamisesta vaan asenteesta. Perinteisesti Ruotsi on ollut valmis, kun tosipelit alkavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti