lauantai 3. toukokuuta 2014

Poliisi ja vappukeppi

Vappu on sujunut jälleen rauhallisissa merkeissä. Kylmä sää ja perinteiset menot ovat rauhoittaneet vapun viettoa. Viime vapun uutuustuote oli vappukeppi. Se on reilun metrin mittainen puinen keppi, jossa pidetään lippua. Lippu on yleensä musta, punainen tai muun värinen. Vappukepin erottaa muista kepeistä terotettu pää. Kerrottakoon asiaa tuntemattomille, että kyse ei ole kikkukarkista tai kukkakepistä vaan hieman paksummasta rimasta. Poliisi pitää keppiä aseena. Erilaisten vappukulkueiden jäsenet pitävät vappukeppiä kainalosauvana. Sen voi upottaa maahan ja pysyä juopuneenkin pystyssä vaikka poliisi seisoisi vieressä. Suuresta joukosta vappukeppejä voi tehdä iloisen vapputiesulun, vappukokon tai vappuaidan. Poliisi otti vappuna talteen muutamia vappukepin omistajia, kun nämä eivät halunneet luovuttaa vaarallista keppiä poliisille eivätkä muistaneet omaa nimeään. Tätähän on sattunut aiemminkin vappuna, mutta ilman keppejä. Nämä muistamattomat ihmiset ovat saaneet kotiin tullessaan keppiä. Nyt kuitenkin vappu on johtanut useisiin yhteenottoihin, joissa poliisi on jälleen polkenut ihmisoikeuksia, kiduttanut rehellisiä kansalaisia ja pidättänyt nimensä unohtaneita vapun juhlijoita. Tämä on tietysti kaikkien mielestä ennenkuulumatonta.

Poliisiylijohtaja Paatero on sanonut poliisihallinnon tutkivan kaikki tapaukset, joissa poliisi on ottanut nuorilta pois vappukeppejä. Myöskin poliisiasioita vastaava ministeri Räsänen on vaatinut poliisia selvittämään epäoikeudenmukaiset toimintatavat. Helsingin, Tampereen ja Takahikiän poliisit ovat pahoitelleet tekosiaan. Ex-ministeri Arhinmäki on osoittanut myöskin sormellaan poliisin rajuja otteita. Ainakin yksi Vasemmistoliiton entinen äänestäjä vai oliko hän peräti jäsen, on viety poliisilaitokselle. Tämä on selkeä ihmisoikeuksien loukkaus ja vapaan ilmaisuoikeuden rajoittamista.

Kansainvälinen lehdistö on myös pannut merkille Suomessa tapahtuneet poliisin ja rauhallisten vapunviettäjien yhteenotot. Maailman lehdistö on unohtanut Donetskit, Odessat, Aleppot, Damaskokset sun muut Afganistanin ja Irakin itsemurhapommit. Vappukeppien poistaminen rauhallisilta vapunviettäjiltä ja lähes kolmen kansalaisen väkivaltainen kuljettaminen poliisilaitokselle on saanut media kuohuksiin. Edes Ruotsissa ei tapahdu tällaista Vappuna. Maailman katse on kohdistunut Suomeen. Saadaanko asianomaiset poliisiviranomaiset vastuuseen. Eroaako poliisijohto, ao. ministerit(ainiin nehän ovat jo eronneet muista syistä), presidentti ja metsäteollisuuden johtajat ? Voidaanko Suomeen palauttaa yhteiskuntarauha ja demokratia vapun jälkeen ? Tätä pohtivat nyt monet vastuulliset virkamiehet. Tai ainakin yksi. Tai se yksi pohti sitä toissapäivänä iltauutisten jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti