tiistai 17. syyskuuta 2013

Viikon syyllinen: Björn "Nalle" Wahlroos

Viikon 38 syyllinen on Björn Wahlroos. Hän on nousukas, joka on onnistunut kokoamaan huomattavan omaisuuden melkein tyhjästä. Se on väärin. Lisäksi Nalle on Nordean, UPM:n sun muiden yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja. Omaisuuden arvioidaan olevan puolen miljardin luokkaa. Wahlroos omistaa paitsi paljon osakkeita, mutta myös kiinteistöjä, maata, saaren, kalliita autoja ja veneitä. Osinkotulojakin on tullut sataviisikymmentä miljoonaa euroa. Jos itse edustan maamme taviksia, saan elämäni aikana 40 vuoden työlläni omaisuutta sataviiskymmentä tuhatta eli asunnon. Nalle on saanut yli 500 miljoonan omaisuuden. Maataloustukija EU:lta (siis meidän veronmaksajien rahoja) on tullut satoja tuhansia vuosittain. Se on aivan väärin. Nallen omaisuus on tietysti pikkurahaa, jos verrataan vaikka Herlinin Anttiin. Hän saa neljä kertaa enemmän. Puhumattakaan maailman rikkaimmista, jotka saavat sata kertaa enemmän kuin Nalle. Se varmaan harmittaa Nallea ? Minua ainakin harmittaisi.

Wahlroos on syyllinen aivan liian suuriin tuloihin ja omaisuuteen. Äkkirikkaat ovat aina epäilyttäviä. Toivottavasti ei tule meikäläisen naapuriksi. Kukaan rehellinen työntekijä ei pysty saamaan niin paljon euroja, vaikka minkä tekisi (päivi tai öin). Suomalainen on niin kateellinen, ettei tällaista betre folk- meininkiä voi kukaan hyväksyä. Sitä paitsi kaikki Nallen kaveritkin on sukunimeltään jotain ruotsalaisia.

Tuomio:
Björn Wahlroos lähetetään Romaniaan kymmeneksi vuodeksi valtionvarain virkamieheksi. Hänen tehtävänään on nostaa valtion talous kuiville, poistaa korruptio, kerätä Euroopassa kerjäävät romanialaiset takaisiin Romaniaan, lisätä Romanian maatalouden EU:n tuet kaksinkertaiseksi ja kirjoittaa koko jutusta omaelämänkerta. Mikäli hän saavuttaa tavoitteen aikaisemmin, voi loppuajaksi mennä omaan Joensuun kartanoon mietiskelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti