torstai 26. syyskuuta 2013

Marimekko ei kopioi

Pahat kielet haluavat vahingoittaa suomalaisen tekstiilidesigneä. Maailmalla kiitosta, rahaa ja kunniaa saanut Marimekko on viime aikoina ollut loanheiton kohteena. Yhä uudelleen ja nyt taas uudelleen. Taiteijoiden teosten kopiointi on muka ollut sääntö kuin poikkeus. Ei pidä paikkansa. Marimekollahan on ollut kymmenittäin eri taiteiljoita. Mitä siitä, jos nyt kolme on napsahtanut kiinni kopioinnista. Vai oliko niitä jo neljä ? No, joka tapauksessa koko polemiikki on kateellisten panettelua.

Joskus seiskytluvun kuuman Marimekkobuumin aikana jotkut keskeiset "vaikuttajat" eivät saaneet maripitoja tai niiden koot eivät olleet myöhemmin sopivia. Jokainen meistä tietää, että useat ihmiset tukevoituvat iän myötä ja vanhat maripaidat eivät enää mahdu päälle. Nyt nämä kateelliset toimittajat ovat ottaneet Marimekon silmätikukseen ja viime kuukausina on nähty tulos. Jokainen oljenkorsikin nähdään kopiona, puhumattakaan hienoista katupiirrustuksista. Lukuisat taiteilijat ovat vetäneet viivoja. Siinä ei ole mitään vikaa.

Sanon nyt painokkaan sanan Marimekon puolesta. Jättäkää nyt tämä yritys rauhaa ! Kaikki taiteilijat kopioivat toistensa töitä. Mitä se nyt haittaa, jos kopioi joiltakin vierasmaalaisilta tekijöiltä. Pääasia, että suomalainen yritys myy hyvin kankaita, paitoja ja laukkuja. Tämä on taas tätä pienen maan näpertelyä. Eihän dopingistakaan puhuta maailmalla niin vakavasti kuin Suomessa !

Ja sanon tämänkin vielä. Minulla ei ole yhtään maripaitaa. Jos firma haluaa lähettää minulle tämän kirjoituksen jälkeen paitoja, kankaita tai laukkuja, olen valmis lähettämään osoitteeni. Ja saavat olla kopioita. Tai ihan kenen tekijän töitä tahansa. Kiitos jo etukäteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti