perjantai 20. syyskuuta 2013

Elopille kunniaa

Nokian pääflopin palkkio yhtiön hajoittamisesta ja myynnistä on 19 miljoonaa. Tämä on rahaa, jota kutsutaan erorahaksi. Elop onniatui kääntämään Nokian pysyvään laskuun, myymään Nokian puhelinliiketoiminnan alehintaan ja kuittaamaan tästä sievoisen erorahan. Elopille pitäisi tästä hyvästä antaa jokin suomalainen kunniapalkinto. Tässä muutama esimerkki vaihtoehdoista:

1. Annetaan Eelopille tontti Lapista, johon voi rakentaa 19 millin vaelluskämpän. Tiet ja kunnalistekniikka maksetaan valtion varoista. Katuvalot rahoitetaan Lapin maakuntaliiton varoista ja saamenkieliset tiekyltit saamen maakäräjien käyttövaroista.

2. Laila Pullinen veistää Elopista näköispatsaan, joka sijoitetaan Espoonlahden keskelle. Se on Nokian toimitalon kokoinen ja patsaan jalustassa loistavat Nokian ja Microsoftin tuliset kirjaimet.

3. Seuraava yhteisvastuukeräys kerätään Steven Elopille. Miehelle, joka teki parhaansa, mutta jäi puille paljaille epäonnistuneena puhelinmogulina. Rahat Elopille antaa Presidentti Niinistö lyhentämättömänä itsenäisyyspäivän juhlassa. Jenni Haukio lausuu sepittämänsä runon: "Hiljainen ilta Espoonlahdella".

4. Guggenheimin museon sijaan Helsingin Katajanokalle perustetaan Elop-museo. Museossa kerrotaan juurtajaksain hänen tarinansa ja aikaansannoksensa. Näytillä on myös kaikki Nokian puhelinmallit ennen ja jälkeen isä aurinkoisen ajan. Kaikille museokävijöille annetaan 10 euron vapaa-ajan korvaus, lounas ja ilmainen älypuhelin.

5. Suomen parhaat kirjailijat Sofi Oksasesta Veijo Mereen kirjoittavat liikuttavan elämänkerran Elopista. Kirjassa kaikki 20.000 irtisanottua Nokian työntekijää ylistävät koskettavilla tarinoilla johtajaa otsikolla "Minä ja Elop". Kirja julkaistaan kahdellakymmenellä kielellä ja se saa Nobelin, Pulizer palkinnon ja kirjallisuuden Finlandian. Suomen peruskoulut ottavat kirjan yhteiskuntaopin kirjaksi ja sitä luetaan ääneen Ylen uutisissa, joka päivä viiden vuoden ajan. Elop markkinoi kirjaa Akateemisessa kirjakaupassa omalla nimikirjoituksella varustettuna.

6. Elop nimitetään Suomen kunniakansalaiseksi, marsalkaksi, kuninkaaksi ja presidentiksi. Keskuskauppakamari lyö hänet ritariksi, posti alias Itella postimerkiksi ja Suomen pankki rahaksi. Greenpeace nimeää hänet suojelualueeksi, Animalia suojeltavaksi eläimeksi ja Amnesty syrjityksi ja vainotuksi maahanmuuttajaksi.

7. Uusi puhelinyhtiö, siis ex-Nokia, muuttaa nimensä Elopiksi. Se alkaa valmistaa puhelimia, joissa on kaikki herkut, navigaattoreista kameroihin. Laitteessa on yksi hienous. Kaikissa puheluissa tulee vastaajaan ääni
" Soititte juuri steve elopin automaattiseen puhelinvastaajaan. Jos asiasi koskee Nokiaa, paina ykkönen. Jos asiasi koskee Microsoftia, paina kakkonen. Jos asiasi koskee jotain muuta, painu työttömyyskortistoon ".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti