torstai 12. syyskuuta 2013

Liiga

Jääkiekon SM-Liiga on nyt mimeltään pelkkä Liiga. Liiga alkaa tänään. Liigan mestaria juhlitaan ensi keväänä. Mediassa voittajaksi on jo julistettu Oulun Kärpät. Viime kevään opetus on kuitenkin toisenlainen. Paperilla Liigaa ei voiteta. Kevään paras kunto ja asenne ratkaisee. Sen Porin Ässät näytti viime keväänä. Runkosarjan nelonen oli mestari.

Kiinnostavia asioita tämän talven sarjassa on useita . Liigasta ei putoa yksikään joukkue. Mestiksestä nousee voittaja Liigaan, jos se täyttää taloudelliset vaatimukset.

Jokerit pelaa jäähyväiskautensa. Riippumatta sijoituksesta Jokerit "putoaa"KHL:ään. Joukkueen pelaajat haluavat saada sopimuksen KHL-joukkueeseen.

HIFK on kokoelma muukalaispelaajia. Valmentaja Summanen on kovan paikan edessä. Kiekkoikoni Peltonen on huippupelaaja, mutta onkohan hän jo menneen talven miehiä ? Seura on palkannut ensimmäisen oikean poliisin, tappelijan, jäähykuninkaan. Katsojat näkevät tarkoituksetonta väkivaltaa, josta kärsii koko peli.

Yappara on terästä. Viime kevään finaalitappio jätti joukkueeseen tarpeellisen nälän. Pelicansista tullut Jormakka on osoittanut pirteitä otteita harjoituspaleissä ja maajoukkueessa. Mukana on myös jäykempää ja vanhempaa kalustoa.

Ilves on levollinen haastaja. Nyt ei ole putoamiskarsinnan peikkoa. Mahdollisuus pirteään peliin saattaa nostaa joukkueen lähelle kahdeksan joukkueen play off porukkaa. Materiaali on kuitenkin aika vaihteleva.

Kärpät on vahvistunut menneisyyden mestareista. Nuori valmentajalupaus Lauri Marjamäki haluaa näyttää kyntensä. Nuoria tulokkaita on tulollaan, mutta suosikin asema on aina hankala. Veikkaan, että mailataituri Aaltonen häipyy pian rahakkaampaan KHL:ään.

Lukko on haastaja. Lukolla on draivia, mutta myös riskejä. Pelaajamateriaali vaikuttaa hyvätä, valmennus on kokenut ja yleisön tuki on vankkumaton. Silti hyvän tason pitäminen loppukevääseen asti on liian kova vaatimus, vai onko ?

Jyp on valmiina. Viime kauden esitys oli hyvä. Joukkue on kokenut ja valmennus vuoden varmempi. Asenteesta on kaikki kiinni. Jypin ongelma on voitonnälkä. Tai sen puute.

Pelicans on vahvistunut. Viime kauden alisuorittaja on uudessa nosteessa. Valmennus on vahva, paikallinen tuli on seuran voimavara, joukkue on sekin vahva, mutta materiaalin kapeus on haavoittuvainen. Avainpelaajien loukkaantuminen on kova riski. Pelicansit haluaa kovasti kuuden parhaan joukkoon ja saattaa siinä onnistua.

Jos nyt pitäisi valita Liigan mestari, sanoisin Tappara. Mutta olen varmasti eri mieltä tammikuussa, helmikuussa ja maaliskuussa. Siksi jääkiekko on kiehtovaa.

Ps. Liigan ja Ylen tulospalvelu on hukassa. Ilmeisesti tulospalvelu toimintaa aloittiin uudistamaan viime viikolla. Joku heräsi, että liiga alkaa. Apua ! Tässä on joku osannut hömelöidä urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti