torstai 5. syyskuuta 2013

Bosch-Siemens astianpesukone

Bosch-Siemens astianpesukoneissa on todettu komponenttivika. Se voi aiheuttaa palovaaran. Vika koskee vuosina 1999 - 2005 valmistettuja koneita. Yhtiö lupaa korjata koneen tai hyvittää, jos kone vaihdetaan uuteen astianpesukoneeseen. Suomessa viallisia koneita on 73.000 kappaletta. Maailmalla koneita on viisi miljoonaa. Korvaavia osia luvataan toimittaa kuun puolivälissä. Vuosimalli pitäisi löytyä koneen ovassa olevasta merkinnästä.

Kova urakka on saksalaisyhtiöllä edessä, mutta mitä muutakaan voi tehdä. Maine, brändi ja kunnia on kyseessä. Luotetavana toimijana tunnettu yhtiö ei halua riskeerata. tai ei voi, aillä tulipaloista aiheutuvat korvausvaateet voivat olla myös iso menoerä. Kiukkuisia ihmisiä löytynee ympäri maailmaa.

Nyt kylmä hiki otsalla kotiin katsomaan, mikä pesukone siellä nököttää. En millään muista merkkiä, mutta veikkaisin, että se on vuosimallia 2006-2008.

1 kommentti:

  1. Puolitoista viikkoa kului ennenkuin muostin asian. Hiivin keittiöön ja katsoin astianpesukonetta silmiin. Se oli Siemens.! Avasin luukun ja luin yläosasta upotetut koneen numerot ja kirjoitin ne paperille. Sitten etsin netistä asiaa koskevat sivut. Pyydettiin kirjoittamaan numerot näyttöön. Lähetin numerot jonnekin. Samassa tuli vastaus:vika ei koske teidän astianpesukonetta.

    Hip hei ! Mikä helpotus. Oöen pelastunut.

    VastaaPoista