torstai 26. syyskuuta 2013

Elopin avioeroraha

Kansalaisten tunteita on kuohuttanut Nokian pääjohtaja Steven Elopin erorahan suuruus. Nyt Hesari tietää, että Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa oli neuvotellut Elopin kanssa erorahan pienentämisestä. Elop on kuitenkin vedonnut tulevaan avioeroonsa. Hänen mukaansa eroava vaimo voisi vaatia tätä saamatta jäänyttä 18,8 miljoonaa puoliksi itselleen. Jos Elop ei saa tätä vajaata kahtakymmentä milliä, josta puolet kuuluu vaimolle (tai entiselle vaimolle), hän saattaa joutua silti maksamaan tämän puolikkaan vaimolle. Hmm ???

On selvää, että avioehdon puutteessa vaimon tulee saada puolet Elopin omaisuudesta ja tästä erorahasta. Jos Elop olisi sopinut erorahan poistamisen Nokian kanssa, vaimon juristit vaatisivat kymmentä milliä joka tapauksessa. Onhan vaimo yrittänyt kuunnellut illat pitkät pääjohtajan huolia kotisohvalla. Korvausta on saatava myös menetetystä vapaa-ajasta ja tietysti annetusta psykoterapiasta, empatiasta, paitojen silityksestä ja punaviinilasin täyttämisestä. Sehän on amerikkalaisen naisen päätehtävä. Siis tukea miestään. Nyt kun Elop on asunut Suomessa, vaimon ei ole ollut mahdollista auttaa miestään. Vaikka vaimo ei ole asunut Suomesa yhdessä Elopin kanssa, ovat mainitut asiat olleet valmiustilassa aina kun herra saapuu kotiin Amerikkaan. Jos Elop olisi asunut Amerikassa, vaimo olisi antanut johtajalle neuvoja yrityksen johtamisesta, puhelinten designestä ja älypuhelinten uusista ominaisuuksista. Tämä olisi johtanut Nokian myynnin lisääntymiseen ja osakekurssin nousuun. Elop olisi saanut suurempia bonuksia ja erolta olisi vältytty. Nokian myyntitilanteessa vaimoeroraha-asiassa vaimo olisi neuvotellut Siilasmaan kanssa kaikille sopivan erorahan ja julkiselta häpeältä oli vältytty. Nythän suomalaiset myyvät Nokian osakkeensa ja ostavat Samsungin puhelimia.

Koska olen aika pieni ihminen, jolla on myös muita kanssaihmisiä vaatimattomampi aivokapasiteetti, olen pähkäillyt tätä murheellista asiaa viime päivät ja myöskin yöt. Tämähän on tietenkin aivan epäoikeudenmukaista. Erityisesti tässä erotilanteessa vaimon asema on kestämätön. Sympatiani ovat täysin rouva Elopin (siis entisen rouva Elopin) puolella. Olen lähes varma, että jos herra olisi asunut rapakon takana mitään tällaista ei olisi tapahtunut. Hän oli joutunut keskittymään Nokian sijasta perhe-elämään ja vaimo olisi hoitanut ajattelun. Tulenkin ehdottamaan Nokian seuraavassa yhtiökokouksessa, että eroraha maksettaisiin kokonaisuudessaan pääjohtajan vaimolle (tai siis exälle). Hän on ainut, jolla on puhtaat jauhot pussissa ja vähiten tekemistä Nokian alasajon ja myynnin kanssa. Minulla on kaksissataa kolme Nokian osaketta, joten tulen olemaan paikalla. Niillä saa ratkaisevan äänieron, jos tulee äänestystilanne. Nokian osakkeitahan on liikenteessä 32.802.493 kappaletta. Katsotaan sitten miten tässä käy, vaimolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti