torstai 5. syyskuuta 2013

Taas Kuopiossa

Reilu puolitoista vuotta sitten olin täällä Kuopiossa. Nyt taas. Kuopio on tunnettu Pakarisen kalakukoista, jääkiekkoseura Kalpasta ja Saastamoinen yhtiöstä. Nyt tutkiskelen Kuopiota suomalaisena kaupunkina. Onko Kuopio Suomen sydänmaata eli suomalisuuden ytimessä vai maaseudusta kaupungistunut yleiskaupunki ?

Toimin siis eräänlaisena agenttina tai tutkivana journalistina, tarkkaillen eteeni tulevia ilmiöitä ja asioita. Pyrin raportoimaan suoraan aivokuoreeni piirtyvistä ilmiöistä.

Rautatieasema. Viheristutuksia aulassa. Yleisilme muuten harmaa. Kahvila-ravintolassa majoitusta toisessa kerroksessa eli bed and breakfast tarjous 55 €/ yö.
Sydänmaata 50 %, yleiskaupunkia 50 %


Huviretki. Söin 2 lounasta Huviretki nimisessä ravintolassa. Ruoka oli keskihyvää. Sisustus nykystandardimainen. Kaunis tarjoilija hymyili aidosti ja koskettavasti. Söin aamiaista Huviretkessä ja ilokseni muuten standardipöydässä oli paikallista kalakukkoa.
Sydänmaata 40 %, yleiskaupunkia 60 %.

Kuopion tori. Alkuillasta poikkesin Kuopion torilla. Kaksi kippolaa oli auki. Maailman napa ja SnackTori. Edellinen kauppasi virvokkeita ja alkoholijuomia ja jälkimmäinen grillituotteita. Valitsin jälkimmäisen. Seinällä olevassa listassa oli melkoinen savon kielen alkeiskurssi. Päätin ottaa "Mualainen" - nimisen annoksen. Lyhyesti kerrottuna annos sisälsi tupla porilaisen salaatilla.
Sydänmaata 70 %, yleiskaupunkia 30 %.

Kings Crown. Musiikkibaari, jossa tarjolla keskihintaista ruokaa ja hampurilaisia 12-25 € väliltä. Väsyneiden miesten jatsiorkesteri soitteli vanhaa jatsia jameissa. Ryytimaassa perusjengin mukana olivat paikallisen Amkin opiskelijanuoret basso, piano, vokaalit, letkumelodiga.
Sydänmaata 60 %, yleiskaupunkia 40 %.

Tämän tieteellisen tutkimuksen tuloksena totean, että Kuopio on aitoa sydänmaata 220 prosenttisesti ja yleiskaupunkia 180 prosenttisesti. Tai jos tarkkoja ollaan Kuopio on 55 prosenttisesti sitä itseänsä Hakkapeliittaa ja 45 prosenttisesti bulkkikamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti