tiistai 3. syyskuuta 2013

Liiga

Jääkiekkoliiga on päättänyt, ettei sarjasta putoa ketään ensi vuonna. Sen sijaan Mestiksen voittaja pääsee anomaan liittymistä Liigaan. Sama on tarkoitus tehdä tulevina vuosina.

Miksi ?

Sitä ei ole kerrottu, muttei ole vaikea arvata, että Liigan joukkueita on menossa tulevina vuosina lisää KHL:n sarjaan. Näin muutamassa vuodessa Liigassa pelaisi kenties kolmannes Mestiksen joukkueista. Osa ei pysty eikä halua. Osa on farmiseuroja. Mutta Vaasan Sport, Mikkelin Jukurit, Joensuun Jokipojat ja Kouvolan KoKoo saattavat olla neljän vuoden kuluttua Liigaseuroja.

Mitkä suomalaisjoukkueet voisivat pelata KHL:ssä ? Tarvitaan ainakin pari asiaa. Kunnon halli ja lentokenttä. HIFK on rakentamassa uutta, Tampereelle tulee ehkä Kansi, Turussa on jo kohtuu iso halli. Lentokenttiä löytyy Oulusta, Kuopiosta ja Jyväskylästä. Poristakin. Mutta hallitilanne on näissä huonompi.

Liiga siis kehittyy ja siirtyy kattamaan laajempia alueita. Suosio pysynee korkealla. Kotimaiset junnut pääsevät pelaamaan. Mikäs siinä. Ei muuta kun hommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti