keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Jääkiekon turvakaukalot

En oikeastaan aikonut kirjoittaa turvakaukaloista mitään. Minusta ne ovat varmasti hyvä ratkaisu, jolla voidaan vältää pelaajien vammautumisia. Mutta äsken luin iltapäivälehden pikku uutisen asiasta.

Ilveksen omistaja Marko Sjöblom kertoo, etää hänen mielipiteensä muuttui vahvasti turvakaukaloiden suuntaan, kun hän näki miten Tapparan Ville Nieminen taklasi sääntöjen vastaisesti Ilveksen Atte Pentikäistä ja veri valui kentälle. Sjöblom myös edellyttää, että hallin omistaja hankkii uuden kaukalon. "Jos sinä asut vuokralla, teetkö sinne remontin?"

Nämä sanat pysähdyttivät miettimään koko asiaa. Jos omistamassani vuokra-asunnossa vuokralaiset hakkaavat toisiaan, en aio remontoida sinne turvallisia pehmoseiniä. Tässä asiassa väkivaltaisten taklausten määrä pysyy ennallaan, mutta vaikutuksia vähennetään ja maksajaksi laitetaan Tampereen kaupunki eli veronmaksajat. Kannatan edelleen turvakaukaloiden hankkimista, myös Hakametsään, mutta ei kai se voi olla yksin veronmaksajien asia. Aika moni tamperelainen veronmaksaja ei ole missään tekemisissä jääkiekon, Ville Niemisen tai kaukaloiden kanssa. Miksi hänet pantaisiin tämän maksajaksi ?

Arvaan jo jääkiekkomogulien kommentit. "Jos Tamperella halutaan pelata huippukiekkoa, pitää olosuhteiden olla sen mukaiset". Varmasti niin, mutta jotenkin alkaa kyllästyttää veronmaksajien hakeminen kaikenlaisten ilmiöiden maksumieheksi. Olisiko tässä Liigan ja seurojen paikka katsoa minkälaiseksi ovat lajia kehittäneet ? Kaipaan Harkimomaista toimijaa, joka tuottaa toimintaa ja kantaa vastuun. Vinkujia riittää joka tapauksessa ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti