maanantai 15. huhtikuuta 2013

Sotauutisia

Maailman maiden puolusmenot ovat vähentyneet 0,5 %. Se oli hyvä uutinen. Talouskriisi on vähentänyt maiden sotilasmonoja, erityisesti Amerkassa. Silti Yhdysvaltojen osuus maailman sotilasmenoista on n. 40 %. Suurinta puolustusmenojen kasvu on ollut Kiinassa ja Venäjällä. Puolustusmenot ovat 1750 miljardia. Se oli huono uutinen. Puhutaan mitä puhutaan turvallisuudesta, nälänhädästä tai ilmaston lämpenemisestä, totuus on kuitenkin tässä. Sotateollisuuden pillin mukaan mennään. Se on merkittävä ala, joka jatkaa menestystään 0,5 % laskusta huolimatta.

Kroattikenraali Ante Gotovina vapautettiin sotarikoksista saamansa 24 vuoden vankeustuomiosta. Perusteena oli, ettei 200 metrin raja siviilien pommittamisessa ole oikea. Näin päätettiin Haagin sotikoksien vetoomustuomioistunnossa. Amerikkalaiskenraalit puhuivat ja todistivat Gotovinan puolesta. Yhdysvallat oli Kroatian liittolainen. Muut ihmisoikeusloukkaukset ja siviileihin kohdistuneet rikoset jäivät nyt ilman huomiota.

Pohjois-Korean odotetaan tekevän ohjuskokeen tänään. Tänään on Pohjois-Korean suuren johtajan Kim Il-Sungin syntymäpäivä. Maan uhittelun uskotaan liittyvän uuden johtajan Kim Jong-Unin asemaan. Nuori johtaja haluaa osoittaa armeijan johdolle johtajan luontonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti