keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Päivän pyhimys-kilpailu

Median piirissä julkkikset taistelevat taas armottomanssa Päivän pyhimys-kilpailussa. Kisassa yritetään saada kansan sympatiat puolelle ja esittää nuhteetonta ja rehellistä. Menestys on taattu, jos rötöstelee törkeästi ja selittelee pyhimysmäisesti tekosiaan.

Päivän pyhimyskisan kärjessä on kansanedustaja, Alkon hallituksen jäsen Pauli Kiuru. Hän palautti Alkolta saamansa Vappuviinit Eduskuntaan. Jokainen duunari tietää, miten tarpeellista on tarjota maistuvia juomia vappuvieraille. Kiuru haluaa olla moraalinen ja palautti lahjat Tiitiselle. Mahtava korruption vastainen teko ! Varmasti, joku ajattelee, että tyylikäs veto, mutta suurin osa ajattelee, että pikkupolitikointia ja näpertämistä. Jos Alkon hallituksen jäsen saa muutaman pullon viiniä vuodessa, mitä sitten. Mikähän on Alkon vuotuinen budjetti ehkä miljardin luokkaa ? Siinä ei satanen merkitse mitään. Jos Alkon hallitus matkustaisi Etelä-Afrikkaan, Chileen tai Australiaan tutustumaan viinitiloihin, kustannukset olisivat useita tuhansia/per nuppi. Siinä olisi jo hieman moraalia, säästöä ja merkitystä. Tässä kustannukset ovat satasen kieppeillä. joten pyhimyskisan kärkipaikka on toistaiseksi plakkarissa. Eduskunnan puhemies Heinäluoma on kaukana perässä. Hän jeesusteli Demari-puolueen hajaannuksella vuonna 2007. Tuomioja oli jakmassa puolueen kahvia. Hei kaveri, ketä jaksaa kiinnostaa ! Ilta on vielä aikaa. Ehkä saadaan vielä joitakin uusia yrittäjiä.

Eilisen kilpailun voitti selvästi Pekka Himanen. Hän aloitti jo sunnuntaina liikuttavalla mummomuistelulla ja jatkoi eilen Pääministeriä jahtaavan median ruotimisella. Lostava veto ja tajuttoman tyylikäs teko sympaniseerata pääministeriä, joka on hommannut hänelle mukavan duunin.Toimittajien poliittisten taustojen selvittäminen meni vähän kiikun kaakun, mutta kokonaisuus ratkaisi. Lopulta Himanen keräsi pisteet kotiin sanomalla, että hän lähtee Kaliforniaan mietiskelemään. Upea väärinymmärretty pyhimys tuo Pekka Himanen. Toiseksi jäi selkeästi ympäristöministeri Ville Niinistö. Hänhän on ajellut Lexuksella (taatusti energiatehokas auto) liian lujaa ja lapsetkin olivat kyydissä. Vaimon (tai oliko se entisen vaimon) autoa on säilytetty Eduskunnan autotallissa ja ylipäätään Ruotsissa rekisteröityä autoa on tullut ajeltua verosäännösten vastaisesti. Kaikenlisäksi nyt odottaa erottaminen autoklubista. Supliikkimiehenä kunnostautunut Niinistö kertoi kuitenkin avoimesti halunsa olla rehellinen ja avoin ja antavansa kohtalonsa Vihreän puolueen käsiin. Niissä käsissähän on ennestäänkin jo Heidi Hautalan kohtalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti