lauantai 13. huhtikuuta 2013

Veikkausliiga

Olen viime vuosina kritisoinut Palloliiton ja suomalaise jalkapallon matalalentoa. Samoilla linjoilla jatkan edelleen. Futiskierros on alkamassa. Tai on alkamassa muutamilla paikkakunnilla. Kentät ovat jäässä. Meillä pitäisi pelata futista jäätikköisillä kentillä keväällä ja lumisateessa syksyllä. Pyritään tekemään riittävän pitkä kausi. Katsomot ammottavat tyhjyyttään. Vastaavasti keskikesällä pidetään taukoa, koska on kuuma, ihmiset lomalla jne. Keväällä löytyy varakenttiä, mutta ne eivät täytä lisenssiehtoja. Olen aiemmin ehdottanut vakoioituja ottulupäiviä. Nyt näyttää ainakin paremmalta. Ottelukierroksia pelataan samoina päivinä. Ne eivät ole mitään vakiopäiviä, mutta suuntaus parempaan.

Kiinnostavia asioita on tulossa. Mestariseura HJK on satsannut europelien tulot uusiin pelaajiin. Ja kaiken lisäksi suomalaisiin futistähtiin. Nimet Forssell, Tainio ja Väyrynen eivät jätä futisjännäriä kylmäksi. Kuningas Litmanenkin on kiinnostunut HJK:sta. Klubi tuo kotikentän lisäksi myös pikkupaikkakunnille paljon lisää yleisöä. Siten mestareiden satsaukset hyödyntävät koko liigaa. Muita kiinnostavia paluumuuttajia ovat Porokara ja Lagerblom.

Veikkailen, että mestaruus on ja pysyy Klubin kaapissa. Se ei ole mikään yllätys. Kakkoseksi povailen Kupsia ja pronssille Lahtea. Jalkapallo kaipaisi jääkiekon kaltaista tasaisuutta. Sitä lienee turha odottaa ellei valrhaisen kevään ja myöhäisen syksyn kurjat kenttäolot tee yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti