lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pori Jazz 2013

Jazz kiertää taas Kirjurin kaukaa. Sen sijaan erilaiset rockmusiikin legendat tai starat ovat Porin vetonauloja. Kesäfestivaali olisi oikea nimitys tai Pori Rock. No, ei nimestä väliä. Lavalle astelevat Eric Burdon & Animals, Stewie Winwood, Bonnie Raitt, Earth, Wind & Fire ja Bobby Womack. Uudempaa väkeä edustavat John Legend ja Olly Murs. Bluesin kantava voima on Rober Cray Band ja jazzia edustavat McCoy Tyner ja Dave Douglas. Varsinaiseksi vetonaulaksi odotetaan Vesa-Matti Loiria. Isoja nimiä nähdään tänäkin kesänä Porissa eikä monimutkaisen jazzpoljennon kuvioita tarvitse pelätä. Se jää jonnekin yksittäisiin klubeihin tai kokonaan pois. Tampere Jazz Happeningin saa siis hoitaa todelliset jazzdiggarit kuten viime vuosina on tapahtunut. Espoon April Jazzissakin on enemmän jazzmusaa kuin Porissa. April tähtiä ovat Charles Lloyd ja Hiromi.

Nyt sitten arpomaan kannattaako lähteä Poriin vai mennä Tirmoon. Jos ja kun matka suuntautuu Poriin, tapahtuisiko se torstaina tai lauantaina ? Thats the question. Thats the questionmark. I'm the questionmark.

Aion mennä huhtikuussa Bremenin Jazzahead festareille ja messuille. Siellä ei ole staroja vaan runsaasti uusia jazzbändejä ympäri maailman. Bremenin soittoniekat vetävät enemmän puoleensa kuin Porin kesäjuhlat. Ja blondi kainalossa on kaksin verroin hauskempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti